Reklama
Reklama
Ovocné špízy
Fotogalerie:

Ovocné špízy

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Pro milovníky exotiky

Podle receptu Evy Kunhoštkové z Berouna

Ingredience

  • 2 hrušky
  • 4 meruňky
  • 2–3 banány
  • 100 g jahod
  • 200 g hroznového vína
  • 2 vanilkové cukry
  • 1 lžíce cukru moučky
  • 200 g másla na smažení
  • dle potřeby ouhaný kokos
  • na ozdobu čokoláda a máslo
  • dle potřeby malinový džem
  • dle potřeby vanilková zmrzlina

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Ovoce omyjeme, osušíme, banány oloupeme a nakrájíme na kousky, hrušky a meruňky nakrájíme na čtvrtky.

  2. V misce smícháme oba cukry. Na špejle napichujeme kousky ovoce a obalujeme je v cukrové směsi a smažíme na másle. Jakmile špíz sejmeme z pánve, obalujeme jej v kokosu a pokapeme roztopenou čokoládou. Čokoládu nalámeme a smícháme se lžící másla a dáme roztopit na pánev, pozor, nevaříme, jen necháme rozpustit.

  3. Servírujeme se zmrzlinou a malinovým džemem.

Pošli recept! - Speciál - Rychlovky pro děti (17.8.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Středomořské mičudy

Středomořské mičudy

Servírujeme se zeleninovým salátem. Kateřina Gajová, Brno
Všehochuť /10.02.15
Pikantní utopenci

Pikantní utopenci

Dobře odležení jsou nejlepší, ale bohužel je dlouho ‚‚ležet‘‘ nikdy nenecháme.
...
Všehochuť /16.12.10
Bulharský džuveč

Bulharský džuveč

Nad tímto jižanským pokrmem se nedávno olizovala celá naše rozvětvená rodina.
Vasil ...
Všehochuť /05.12.08
Žampionová polévka

Žampionová polévka

Vydatná polévka pro hladové strávníky.
Všehochuť /14.05.12
Vejce se šunkovou pěnou

Vejce se šunkovou pěnou

Vajíčka se šunkovou pěnou připravuji jako předkrm ke svátečním chodům, jako ...
Všehochuť /08.06.10
Jatýrka po bulharsku

Jatýrka po bulharsku

Pro pány doporučuji dochutit špetkou chilli.

Květa Kroupová, Praha

Všehochuť /11.04.13
 

Nejnovější

Snídaně pro malé i velké

Snídaně pro malé i velké

Ivana Černá, Praha
Škola vaření /22.02.19
Salát z červené pšenice

Salát z červené pšenice

Barbora Kalousková, Zlín

Zdravě a chutně /22.02.19
Kedlubnová polévka

Kedlubnová polévka

Tereza Hošková, Klášterec nad Ohří

Zdravě a chutně /22.02.19
Rolovaná kachna s knedlíky

Rolovaná kachna s knedlíky

Podle receptu

Vilmy Rašínové z Chomutova

Všehochuť /22.02.19
Vločková kaše s uzeným tofu

Vločková kaše s uzeným tofu

Plná bílkovin

Podle receptu Michaely Volné z Pardubic

Zdravě a chutně /21.02.19
Krůtí paella s krevetami

Krůtí paella s krevetami

Na talíři je hezky barevná

Podle receptu Stáni Zůzové ze Soběslavi

Všehochuť /21.02.19
Plněné slaninové rolky

Plněné slaninové rolky

Skvělé studené i teplé

Podle receptu Sáry Divíškové z Loun

Všehochuť /21.02.19
Muffiny se zeleninou

Muffiny se zeleninou

Chutná zdravá večeře

Podle receptu Ivety Duškové z Tábora

Za pár korun /20.02.19
Ředkvičkové placičky

Ředkvičkové placičky

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Zdravě a chutně /20.02.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Česká kuchyně

Stane se vám někdy, že se zastavíte a jen tak si zavzpomínáte na dětství? Co se vám vybaví? Mně jednoznačně chuť nudlové polévky od mé babičky z Milevska a vůně moravských vrabců, které mi připravovala maminka. Připomeňte si s námi své oblíbené recepty z mladých let a užijte si opět krásné a bezstarostné chvíle s příborem v ruce.

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama