Reklama
Ostré nachos s guacamole
Fotogalerie:

Ostré nachos s guacamole

Martin Budjuic

Mladá Boleslav
Tento recept, který vypadá na první pohled hodně exoticky, není ve skutečnosti nijak složitý. Stačí připravit masíčko a potom umíchat pikantní ovocný dip. Podruhé to jde už úplně samo!
Martin Budjuic, Mladá Boleslav

Ingredience

  • Nachos
  • 400 g maso mleté
  • 200 g nachos sýrové
  • 200 g sýr eidam
  • 1 lžička paprika pálivá
  • 2 stroužky česnek
  • 2 lžíce kečup
  • olej na smažení
  • sůl
  • pepř
  • 1 cibule
  • Guacamole dip
  • 1 feferonka červená
  • 1 rajčata
  • 2 lžíce olej olivový
  • 2 stroužky česnek
  • sůl
  • pepř
  • 1 avokádo
  • 1 lžíce citronová šťáva

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

85 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Mleté maso v misce smícháme s červenou paprikou, utřeným česnekem, solí, pepřem. Cibuli oloupeme, nakrájíme na jemné kousky, přimícháme do masové směsi a dů­kladně promícháme.
  2. Dip: Oloupané avokádo podélně rozkrojíme a opatrně odstraníme pecku. Lžičkou vyškrábeme dužinu a dáme ji do misky s citronovou šťávou. Přidáme olej, rajče nakrájené na kousíčky a utřený česnek.
    Celou směs rozmixujeme na hladký krém. Hotovou gvacamole osolíme, opepříme a vmícháme feferonky.
  3. krok3 V hluboké pánvi rozehřejeme olej a maso osmažíme. Při smažení přidáme kečup, směs promícháme a dosmažíme.
  4. krok4 Maso z pánve přendáme do zapékací misky, navrch naklademe nachos lupínky a posypeme nastrouhaným sýrem. Misku vložíme do trouby. Zapečeme a podáváme polité dipem z avokáda.

Pošli recept! 1/2009 (10.12.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Maďarský nákyp s mletým masem

Maďarský nákyp s mletým masem

Kdo se nebojí ostrých chutí, přidá nasekanou feferonku nebo špetku chilli. Olga ...
Všehochuť /12.04.15
Čočka po orientálsku

Čočka po orientálsku

Dostane ‚‚šmrnc‘‘, když ji omastíš smaženou cibulkou.
Jitka Beranová, Liberec
...
Všehochuť /24.05.11
Thajská směs

Thajská směs

Nejlépe nám chutná s vařenou rýží.
Hana Pulingerová, Příbram
Všehochuť /26.10.11
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
Hořčicové košíčky

Hořčicové košíčky

Pavel Zdárný, Praha

Všehochuť /25.07.18
Koláč s česnekem

Koláč s česnekem

Upečeno podle receptu

Martiny Poučkové z Děčína

Všehochuť /10.01.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu