Ingredience
- Nachos
- 400 g maso mleté
- 200 g nachos sýrové
- 200 g sýr eidam
- 1 lžička paprika pálivá
- 2 stroužky česnek
- 2 lžíce kečup
- olej na smažení
- sůl
- pepř
- 1 cibule
- Guacamole dip
- 1 feferonka červená
- 1 rajčata
- 2 lžíce olej olivový
- 2 stroužky česnek
- sůl
- pepř
- 1 avokádo
- 1 lžíce citronová šťáva
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Mleté maso v misce smícháme s červenou paprikou, utřeným česnekem, solí, pepřem. Cibuli oloupeme, nakrájíme na jemné kousky, přimícháme do masové směsi a důkladně promícháme.
-
Dip: Oloupané avokádo podélně rozkrojíme a opatrně odstraníme pecku. Lžičkou vyškrábeme dužinu a dáme ji do misky s citronovou šťávou. Přidáme olej, rajče nakrájené na kousíčky a utřený česnek.
Celou směs rozmixujeme na hladký krém. Hotovou gvacamole osolíme, opepříme a vmícháme feferonky.
-
V hluboké pánvi rozehřejeme olej a maso osmažíme. Při smažení přidáme kečup, směs promícháme a dosmažíme.
-
Maso z pánve přendáme do zapékací misky, navrch naklademe nachos lupínky a posypeme nastrouhaným sýrem. Misku vložíme do trouby. Zapečeme a podáváme polité dipem z avokáda.