Reklama
Ostré nachos s guacamole
Fotogalerie:

Ostré nachos s guacamole

Martin Budjuic

Mladá Boleslav
Tento recept, který vypadá na první pohled hodně exoticky, není ve skutečnosti nijak složitý. Stačí připravit masíčko a potom umíchat pikantní ovocný dip. Podruhé to jde už úplně samo!
Martin Budjuic, Mladá Boleslav

Ingredience

  • Nachos
  • 400 g maso mleté
  • 200 g nachos sýrové
  • 200 g sýr eidam
  • 1 lžička paprika pálivá
  • 2 stroužky česnek
  • 2 lžíce kečup
  • olej na smažení
  • sůl
  • pepř
  • 1 cibule
  • Guacamole dip
  • 1 feferonka červená
  • 1 rajčata
  • 2 lžíce olej olivový
  • 2 stroužky česnek
  • sůl
  • pepř
  • 1 avokádo
  • 1 lžíce citronová šťáva

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

85 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Mleté maso v misce smícháme s červenou paprikou, utřeným česnekem, solí, pepřem. Cibuli oloupeme, nakrájíme na jemné kousky, přimícháme do masové směsi a dů­kladně promícháme.
  2. Dip: Oloupané avokádo podélně rozkrojíme a opatrně odstraníme pecku. Lžičkou vyškrábeme dužinu a dáme ji do misky s citronovou šťávou. Přidáme olej, rajče nakrájené na kousíčky a utřený česnek.
    Celou směs rozmixujeme na hladký krém. Hotovou gvacamole osolíme, opepříme a vmícháme feferonky.
  3. krok3 V hluboké pánvi rozehřejeme olej a maso osmažíme. Při smažení přidáme kečup, směs promícháme a dosmažíme.
  4. krok4 Maso z pánve přendáme do zapékací misky, navrch naklademe nachos lupínky a posypeme nastrouhaným sýrem. Misku vložíme do trouby. Zapečeme a podáváme polité dipem z avokáda.

Pošli recept! 1/2009 (10.12.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bavorská zapečená klobása

Bavorská zapečená klobása

Můj přítel má rodinu v Bavorsku a jeho maminka umí výborně vařit. Tento ...
Všehochuť /07.10.13
Italský salát

Italský salát

Ochutnej vynikající osvěžující svačinku.
Nikola Bilová, Rybí
Všehochuť /22.03.10
Filé po německu

Filé po německu

Toto jídlo jsem ochutnala u kolegy.
Šárka Alexová, Kolín
Všehochuť /31.10.08
Kafta zapečená s bramborem

Kafta zapečená s bramborem

Arabové umí upravovat mleté maso snad na sto způsobů. Vyzkoušej ten můj.

Jana ...

Všehochuť /08.11.16
Pikantní pljeskavica

Pikantní pljeskavica

Kdo jezdí na Jadran, určitě ji zná.

Romana Petrovičová, Znojmo

Všehochuť /24.07.16
Čočka po orientálsku

Čočka po orientálsku

Dostane ‚‚šmrnc‘‘, když ji omastíš smaženou cibulkou.
Jitka Beranová, Liberec
...
Všehochuť /24.05.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu