Reklama
Orientální krůtí stehno
Fotogalerie:

Orientální krůtí stehno

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Recept jsem si přivezla z letní dovolené, na které nám moc chutnalo.

Lenka Procházková, Kolín

Ingredience

  • 1 krůtí stehno
  • podle potřeby sůl
  • podle chuti pepř
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 3 lžíce oleje
  • 125 ml masového vývaru z kostky
  • 400 ml světlého piva
  • 2 hřebíčky
  • 1/2 celé skořice
  • špetka cayenského pepře
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 50 g rozinek
  • 1 jablko
  • 1 lžíce hladké mouky
  • podle chuti cukr

Doba přípravy

Počet porcí

1-2

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    1. Stehno opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme, osolíme a opepříme. Cibuli a česnek oloupeme a najemno nakrájíme. Na oleji opečeme stehno ze všech stran, přidáme cibuli a česnek. Podlijeme vývarem a 125 ml piva, přidáme hřebíček, skořici a špetku cayenského pepře, přimícháme rajčatový protlak a necháme dusit pod pokličkou. Vyvařenou tekutinu průběžně doplňujeme zbytkem piva. 

  2. krok2

    2. Asi po 45 minutách dušení přidáme rozinky a promícháme. Jablko oloupeme, zbavíme jádřince a nastrouháme nahrubo. Přibližně 10 minut před dokončením ho pak přidáme do omáčky ke krůtě. 

  3. krok3

    3. Měkké maso vyjmeme a necháme v teple. Omáčku zahustíme moukou rozkvedlanou v troše studené vody a dochutíme na sladkokyselo pomocí cukru, eventuálně dosolíme. Krůtí stehno podáváme s touto omáčkou a dušenou rýží.


Pošli recept! - Speciál - Drůbež (19.5.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Exotický salát z mrkve

Exotický salát z mrkve

Dej si rychlou a zdravou svačinku. Olga Valentová, Borotín
Všehochuť /18.11.10
Mexické grilované plněné papriky

Mexické grilované plněné papriky

Podle receptu

Dity Horákové z Plzně

Všehochuť /19.11.18
Čínské nudle

Čínské nudle

Mám ráda jídla, která jsou rychle hotová.
Vladimíra Mauerová, Kladno
Všehochuť /20.02.10
Caipirinha

Caipirinha

Tento koktejl pochází z Brazílie, prý léčí chřipku.

Tomáš Fiala, Kladno

Všehochuť /11.01.17
Svíčková po anglicku

Svíčková po anglicku

Podáváme s volským okem.

Květa Šindelářová, Praha

Všehochuť /30.11.14
Cuketa v sýrové krustě a avokádový dip

Cuketa v sýrové krustě a avokádový dip

Andrea Janáková, Polička

Všehochuť /20.09.19
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu