Reklama
Orientální hovězí tažin
Fotogalerie:

Orientální hovězí tažin

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Z tohoto jídla cítíte vůni Orientu. Je ideální pro podzimní chladné dny, krásně vás prohřeje. 

Tereza Šrámková, Brno

Ingredience

  • 1 kg hovězí kližky
  • trocha soli a pepře
  • podle potřeby olej
  • 1/2 menšího celeru
  • 2 mrkve
  • 1 petržel
  • 1 menší cibule
  • 1/2 malé dýně hokkaido (očištěná a bez pecek)
  • podle chuti zelené fazolky a hrášek
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • 300 ml červeného vína
  • na zalití vývar nebo voda
  • špetka římského kmínu
  • podle chuti koření pěti vůní, kurkuma, chilli, sůl a pepř

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

350 Kč

Postup přípravy

  1. Maso očistíme, nakrájíme na menší kostky, osolíme, opepříme a po částech zprudka opečeme na oleji, aby se ze všech stran zatáhlo. 

  2. Potom je dáme stranou a do kastrolu vhodíme na kostky nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu a osmahneme dozlatova. Do hrnce vrátíme maso, zasypeme kořením, přidáme rajský protlak a krátce vše zarestujeme. 

  3. Zalijeme vínem a vaříme, dokud se objem vína neodpaří na polovinu až třetinu. Poté dolijeme vývar nebo vodu tak, aby bylo maso mírně ponořené. Dusíme na mírném ohni zhruba 2 hodiny, občas promícháme. 

  4. Půl hodiny před koncem přidáme do hrnce na kostky nakrájenou dýni a 5 minut před koncem nakrájené fazolky a hrášek.

  5. Pokud by se nám omáčka zdála příliš řídká, můžeme ji zahustit trochou hladké mouky rozmíchané ve vodě a krátce povařit.


Pošli recept! 10/2015 (3.9.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Francouzské jednohubky

Francouzské jednohubky

Recept na výbornou pomazánku jsem získala od mých francouzských spolužáků. Jitka ...
Všehochuť /11.04.11
Smažená rýže

Smažená rýže

Rychlý a chutný oběd inspirovaný asijskou kuchyní.

Iveta Podolská, Dolní Slovno

Všehochuť /15.08.12
Koláč Alexandr

Koláč Alexandr

Před podáváním jej vychlaď v lednici.

Veronika Kuchařová, Rakovník

Všehochuť /25.02.17
Hovězí  Stroganoff

Hovězí Stroganoff

Stačí jen nasekat šunku nadrobno a promíchat s uvařenou rýží a šunková rýže je...

Všehochuť /28.10.16
Pljeskavica z naší dovolené

Pljeskavica z naší dovolené

Už se těším na prázdniny, až si ji zase dáme v naší oblíbené hospůdce.

...

Všehochuť /29.07.16
Cibulačka

Cibulačka

Víš, jak je cibule zdravá? Pro mě to dřív byla jen zelenina, po které mi páchne z úst....
Všehochuť /11.08.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu