Ořechový chléb
Fotogalerie:

Ořechový chléb

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Zkus také s para ořechy

Podle receptu Žofie Hovorkové z Velkého Meziříčí

Ingredience

  • 3 červené cibule
  • 3 lžíce oleje
  • 3 středně velké brambory (uvařené)
  • 1  kg hladké mouky
  • 3 lžičky soli
  • 2 lžičky cukru
  • 3 lžičky drceného kmínu
  • 3 lžíce octa
  • 100  g vlašských ořechů
  • 80  g droždí
  • 330  ml vody

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostky a orestujeme dosklovita na oleji. Vychladíme. Uvařené brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme cibuli, hladkou mouku, sůl, cukr, kmín, ocet, ořechy a rozdrobíme droždí.

  2. Přilijeme vodu a vypracujeme v míse těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme nakynout na teplém místě.

  3. Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál a vyválíme dva bochníky chleba. Přendáme na plech s pečicím papírem, ostrým nožem nařízneme svrchu příčné řezy a necháme ještě půl hodiny kynout.

  4. Nakynuté pečivo vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme asi 50 minut. Zdali je chléb upečený, poznáme podle spodní strany pečiva.

  5. Mírně nadzvedneme chléb a spodní část musí být dozlatova upečená. Necháme vystydnout při pokojové teplotě a až poté krájíme. Výborně chutná samotný, ale hodí se jak k uzeninám, tak k sýrům.

Pošli recept! - Speciál - Levné dobroty (15.1.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Andaluské gaspačo

Andaluské gaspačo

Polévku jsme poprvé ochutnali ve Španělsku. Světlana Škodová, Náchod
Všehochuť /05.07.13
Kachna pečená na medu

Kachna pečená na medu

Med, víno a sójová omáčka dodají pečené kachně skvělou chuť, která potěší ...

Všehochuť /14.11.17
Patrový dort z chleba

Patrový dort z chleba

Milovníci uzenin si přijdou na své.
Radka Kůželová, Nížkov
Všehochuť /07.10.11
Surimi tyčinky v listovém těstě

Surimi tyčinky v listovém těstě

Ke sklence vína jsou jako stvořené.
Otto Plášek, Brno
Všehochuť /25.10.12
Zapečené žampiony s vinnou klobásou

Zapečené žampiony s vinnou klobásou

Připravuji je jako slavnostní předkrm.

Monika Kratochvílová, Jihlava

Všehochuť /05.01.17
Rýžovo-zeleninový salát

Rýžovo-zeleninový salát

Stejně dobrý je z těstovinové rýže.

Vlasta Kudelová, Praha

Všehochuť /25.08.17
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama