Reklama
Ořechový chléb
Fotogalerie:

Ořechový chléb

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Zkus také s para ořechy

Podle receptu Žofie Hovorkové z Velkého Meziříčí

Ingredience

  • 3 červené cibule
  • 3 lžíce oleje
  • 3 středně velké brambory (uvařené)
  • 1  kg hladké mouky
  • 3 lžičky soli
  • 2 lžičky cukru
  • 3 lžičky drceného kmínu
  • 3 lžíce octa
  • 100  g vlašských ořechů
  • 80  g droždí
  • 330  ml vody

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostky a orestujeme dosklovita na oleji. Vychladíme. Uvařené brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme cibuli, hladkou mouku, sůl, cukr, kmín, ocet, ořechy a rozdrobíme droždí.

  2. Přilijeme vodu a vypracujeme v míse těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme nakynout na teplém místě.

  3. Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál a vyválíme dva bochníky chleba. Přendáme na plech s pečicím papírem, ostrým nožem nařízneme svrchu příčné řezy a necháme ještě půl hodiny kynout.

  4. Nakynuté pečivo vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme asi 50 minut. Zdali je chléb upečený, poznáme podle spodní strany pečiva.

  5. Mírně nadzvedneme chléb a spodní část musí být dozlatova upečená. Necháme vystydnout při pokojové teplotě a až poté krájíme. Výborně chutná samotný, ale hodí se jak k uzeninám, tak k sýrům.

Pošli recept! - Speciál - Levné dobroty (15.1.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Koláč z ricotty s parmazánovou krustou

Koláč z ricotty s parmazánovou krustou

Upečeno podle receptu Jana Kalouse z Ostravy
Všehochuť /26.01.18
Čína z králíka

Čína z králíka

Uvař si zdravou dobrotu.
Ivana Holakovská,
Jindřichův Hradec
Všehochuť /25.02.10
Arabský dezert s mandlemi

Arabský dezert s mandlemi

Namura je velmi oblíbený moučník.

Jana Bunniová, Praha

Všehochuť /28.08.17
Hovězí  Stroganoff

Hovězí Stroganoff

Stačí jen nasekat šunku nadrobno a promíchat s uvařenou rýží a šunková rýže je...

Všehochuť /28.10.16
Salát z kapustiček

Salát z kapustiček

Kapusta je výborný zdroj vitaminů.

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /06.02.16
Tvarohový dort s piškoty

Tvarohový dort s piškoty

Eva Přecechtělová, Chropyně

Všehochuť /03.06.18
 

Nejnovější

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Přestože na Vánoce si chce každý dopřát dobré jídlo, kila cukru a tuku nejsou zrovna ...
Všehochuť /12.12.19
Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým

Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...

Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama