Reklama
Reklama
Ořechový chléb
Fotogalerie:

Ořechový chléb

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Zkus také s para ořechy

Podle receptu Žofie Hovorkové z Velkého Meziříčí

Ingredience

  • 3 červené cibule
  • 3 lžíce oleje
  • 3 středně velké brambory (uvařené)
  • 1  kg hladké mouky
  • 3 lžičky soli
  • 2 lžičky cukru
  • 3 lžičky drceného kmínu
  • 3 lžíce octa
  • 100  g vlašských ořechů
  • 80  g droždí
  • 330  ml vody

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostky a orestujeme dosklovita na oleji. Vychladíme. Uvařené brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme cibuli, hladkou mouku, sůl, cukr, kmín, ocet, ořechy a rozdrobíme droždí.

  2. Přilijeme vodu a vypracujeme v míse těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme nakynout na teplém místě.

  3. Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál a vyválíme dva bochníky chleba. Přendáme na plech s pečicím papírem, ostrým nožem nařízneme svrchu příčné řezy a necháme ještě půl hodiny kynout.

  4. Nakynuté pečivo vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme asi 50 minut. Zdali je chléb upečený, poznáme podle spodní strany pečiva.

  5. Mírně nadzvedneme chléb a spodní část musí být dozlatova upečená. Necháme vystydnout při pokojové teplotě a až poté krájíme. Výborně chutná samotný, ale hodí se jak k uzeninám, tak k sýrům.

Pošli recept! - Speciál - Levné dobroty (15.1.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pizza z kynutého těsta s tyrolským špekem a domácími žampiony

Pizza z kynutého těsta s tyrolským špekem a domácími žampiony

Kynuté těsto je základ a ingredience obměňuj dle nálady. Zdeňka Vitová, Liberec
Všehochuť /21.08.13
Citronový losos s indiánskou rýží

Citronový losos s indiánskou rýží

Divoká rýže je původním pokrmem indiánů.

Jana Fulínová, Kroměříž

Všehochuť /27.05.16
Minutková kachní prsa

Minutková kachní prsa

Brusinkovo-rybízový dip připravíš smícháním stejného dílu brusinkového džemu ...

Všehochuť /21.10.17
Eintopf

Eintopf

Klasické německé jídlo z jednoho hrnce.
Katka Kopková, Praha
Všehochuť /27.05.10
Apple pie

Apple pie

Kateřina Maršíková, Dobruška

Všehochuť /23.01.18
Špenátová pasqualina

Špenátová pasqualina

Italská tradice

Romana Sochorová, Kyjov


Všehochuť /13.03.18
 

Nejnovější

Snídaně pro malé i velké

Snídaně pro malé i velké

Ivana Černá, Praha
Škola vaření /22.02.19
Salát z červené pšenice

Salát z červené pšenice

Barbora Kalousková, Zlín

Zdravě a chutně /22.02.19
Kedlubnová polévka

Kedlubnová polévka

Tereza Hošková, Klášterec nad Ohří

Zdravě a chutně /22.02.19
Rolovaná kachna s knedlíky

Rolovaná kachna s knedlíky

Podle receptu

Vilmy Rašínové z Chomutova

Všehochuť /22.02.19
Vločková kaše s uzeným tofu

Vločková kaše s uzeným tofu

Plná bílkovin

Podle receptu Michaely Volné z Pardubic

Zdravě a chutně /21.02.19
Krůtí paella s krevetami

Krůtí paella s krevetami

Na talíři je hezky barevná

Podle receptu Stáni Zůzové ze Soběslavi

Všehochuť /21.02.19
Plněné slaninové rolky

Plněné slaninové rolky

Skvělé studené i teplé

Podle receptu Sáry Divíškové z Loun

Všehochuť /21.02.19
Muffiny se zeleninou

Muffiny se zeleninou

Chutná zdravá večeře

Podle receptu Ivety Duškové z Tábora

Za pár korun /20.02.19
Ředkvičkové placičky

Ředkvičkové placičky

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Zdravě a chutně /20.02.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Česká kuchyně

Stane se vám někdy, že se zastavíte a jen tak si zavzpomínáte na dětství? Co se vám vybaví? Mně jednoznačně chuť nudlové polévky od mé babičky z Milevska a vůně moravských vrabců, které mi připravovala maminka. Připomeňte si s námi své oblíbené recepty z mladých let a užijte si opět krásné a bezstarostné chvíle s příborem v ruce.

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama