Reklama
Odpolední tyčinky
Fotogalerie:

Odpolední tyčinky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Slané tyčky jsou křupavé, vevnitř přesto stále vláčné.

Iva Trhoňová, Mouchnice

Ingredience

  • dle chuti olivy a bazalka
  • 1 sušená rajčata v oleji
  • 100 ml vody
  • 200 g hladké mouky
  • 1/2 lžičky soli
  • špetka cukru
  • 2 lžíce oleje
  • 10 g (1/4 kostky) droždí

Doba přípravy

Počet porcí

12-20

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Olivy, bazalku i rajčata pokrájíme a smícháme jako náplň do tyček. Zbylé suroviny umícháme a asi 30 minut necháme odpočinout. Propracujeme, vyválíme na tenký obdélník, do středu rozprostřeme náplň a přes ni přeložíme nejprve jednu prázdnou stranu těsta a k ní pak přehneme i tu druhou ( jako obálku). Celé naplněné těsto ještě lehce znovu rozválíme, ale tak, aby náplň zůstala ukrytá vevnitř.

  2. Rádýlkem nebo krájecí lopatkou nakrájíme asi 1 cm široké tyčky, chytneme je na obou koncích a dobře zkroutíme – takto upravené uložíme na plech s pečicím papírem. Než se vyhřeje trouba, tyčky nakynou. Kdo má rád slanější, potře je před pečením lehce vodou a posype hrubou solí. Pečeme ve vyhřáté troubě pří 200 °C 10–15 minut, pak zeslabíme a dopečeme při 160 °C asi 15 minut.

Pošli recept! - Speciál - Letní hity (28.7.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Mexická rýže

Mexická rýže

Lehká vegetariánská večeře. Jana Chrbjátová, Lutín
Všehochuť /28.08.12
Kuře po řecku

Kuře po řecku

Nejlepší na řeckém způsobu přípravy je, že šťáva z kuřete nasákne do brambor, ...

Všehochuť /19.10.12
Hruškovo-sýrový koláč

Hruškovo-sýrový koláč

Iva Albertová, Šumperk

Všehochuť /25.01.19
Irish stew z kůzlečího masa

Irish stew z kůzlečího masa

Pro labužníky

Jindřich Vlaštovka, Hradec Králové

Všehochuť /09.03.18
Kurkumové karé

Kurkumové karé

Kurkuma má nádhernou barvu.

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /28.02.12
Šťavnatá a křupavá pizza

Šťavnatá a křupavá pizza

Na jaře a v létě zase na zahrádce začíná růst všechna zelenina, ...
Všehochuť /07.06.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Jahody... často se jim říká královské ovoce nebo také ovoce lásky. Jsou to trefná označení! Svým tvarem připomínají srdce a z každého zákusku udělají božský zážitek. Pojďte si je s námi vychutnat a užít si sladkosti, které nabízí sama příroda. Vyzkoušejte jahody jak v hlavním jídle, tak v nápojích nebo jako ozdobu neodolatelných dortů. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu