Reklama
„Očkované“ kuře v nádivce
Fotogalerie:

„Očkované“ kuře v nádivce

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

U přípravy jídla se baví celá rodina, všichni chtějí ‚‚očkovat‘‘. Jsem lékař, tak jim tuto zábavu rád přenechám.


Karel Kroupa, Praha

Ingredience

  • 1 kuře
  • 200 ml vody
  • trocha papriky
  • 1 lžička maggi
  • 1 lžička sójové omáčky
  • trocha bylinkové nebo obyčejné soli
  • 1 injekční stříkačka s jehlou
  • kousek hery
  • Na nádivku:
  • 5 rohlíků
  • 200 ml mléka
  • 1 vejce
  • 100 g uzeného sýra
  • špetka muškátového oříšku
  • 1 hrst nasekané petrželky
  • 1 lžíce másla

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Omyté, naporcované kuře napícháme na pekáči injekční stříkačkou slaným nálevem složeným z 200 ml vody, soli, několika kapek maggi a sójové omáčky. Porce posypeme bylinkovou solí a červenou paprikou, přidáme kousky hery, podlijeme a dáme péct. Když je kuře z větší části měkké (asi po 50 minutách), nandáme na porce připravenou nádivku a dopečeme do červena. Pokud máme nádivky více, uděláme vedle schovaných porcí masa malé bochánky a upečeme je společně.

  2. Nádivku si připravíme tak, že starší rohlíky ručně natrháme na kousky a namočíme do mléka s rozšlehaným vajíčkem. Přidáme na kostičky nakrájený uzený sýr a smícháme s rozpuštěným máslem a nasekanou petrželovou natí, solí, muškátovým oříškem. 

  3. Upečené kuře s nádivkovou podáváme s brambory a meruňkovým kompotem.

Pošli recept! 5/2016 (13.4.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Králičí biftečky

Králičí biftečky

Chováme králíky, a aby nebyly stále dokola jen pečínky, snažím se vymýšlet nové...
Všehochuť /07.10.11
Středomořský květák

Středomořský květák

Do strouhanky můžeš dát strouhaný parmazán.


Kateřina Gajová, Brno

Všehochuť /24.03.17
Nealko Piňa Coláda

Nealko Piňa Coláda

Moje děti ji milují.
Iva Chudobová, Praha
Všehochuť /22.12.08
Tyčinková květina

Tyčinková květina

Nestojí moc peněz, jen dá trošku práce.
Katka Miláčková, Praha
Všehochuť /07.10.11
Francouzské kuře na kari

Francouzské kuře na kari

Francouzské kuře na kari.

Iva Švejcarová, Písek

Všehochuť /28.04.12
Polenta per tutti

Polenta per tutti

Neboli polenta pro všechny - často se servíruje na velkém talíři, ze kterého jí celá ...

Všehochuť /04.09.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Jahody... často se jim říká královské ovoce nebo také ovoce lásky. Jsou to trefná označení! Svým tvarem připomínají srdce a z každého zákusku udělají božský zážitek. Pojďte si je s námi vychutnat a užít si sladkosti, které nabízí sama příroda. Vyzkoušejte jahody jak v hlavním jídle, tak v nápojích nebo jako ozdobu neodolatelných dortů. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu