Reklama
Novoroční ovar
Fotogalerie:

Novoroční ovar

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Tereza Kvapilová, Ústí nad Labem

Ingredience

  • 1,5 kg vepřového kolena s kostí
  • 1 cibule
  • sůl, celý pepř
  • nové koření
  • bobkový list
  • 1 jablko
  • 200 g křenu
  • 2 lžíce brusinek
  • 4 lžíce kysané smetany
  • cukr
  • ocet
  • citronová šťáva
  • orientální a kremžská hořčice

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

140 Kč

Postup přípravy

  1. Koleno vykostíme, opláchneme a nakrájíme na stejně velké kusy. Maso i kosti zalijeme horkou vodou, přidáme oloupanou cibuli, sůl, celý pepř, nové koření a bobkový list. Pod pokličkou pomalu vaříme 2–3 hodiny, až je maso měkké.

  2. Uvařené maso nakrájíme na plátky. Vývar použijeme na přípravu polévky. Zatímco se koleno vaří, připravíme jablečný a smetanový křen s brusinkami.

  3. Křen oloupeme, najemno nastrouháme a rozdělíme na polovinu. Jablko opláchneme, rozpůlíme a vykrojíme jádřinec. Polovinu nastrouháme, zbytek nakrájíme na tenké nudličky. Zakapeme citronovou šťávou, aby nezhnědlo. Svaříme malé množství vody s cukrem a octem (vyladíme podle vlastní chuti). Vzniklý sirup promícháme s polovinou křenu, jablky a podle potřeby dosolíme.

  4. Zbytek křenu promícháme s kysanou smetanou a brusinkami. Dochutíme solí a citronovou šťávou.

  5. Plátky kolena prohřejeme ve vývaru. Potom je rozdělíme na talíře a ihned podáváme s připraveným křenem, hořčicí a chlebem.

Pošli recept! 1/2017 (9.12.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Květák po římsku

Květák po římsku

Jako příloha se hodí bageta nebo těstoviny. Jitka Marková, Brno
Všehochuť /03.07.16
Zeleninový kaviár

Zeleninový kaviár

Když nemáme chuť na obyčejný salát.

Nina Rýnová, Olomouc

Všehochuť /27.08.17
Lilkové toasty

Lilkové toasty

Lilek a olivový olej – osvědčená kombinace ze středozemní kuchyně.

Majka ...

Všehochuť /17.12.12
Africké řezy plné překvapení

Africké řezy plné překvapení

Koláč, kterým pohostíš milou návštěvu.
Iva Semotánová, Chválkov
Všehochuť /18.11.10
Sibiřské pelmeně

Sibiřské pelmeně

Jídlo, které mám ze všech nejraději.
Jaroslava Brádlerová,
Janovice u Trutnova ...
Všehochuť /13.01.09
Pirohy se škvarky

Pirohy se škvarky

Vůbec nevadí, že jsou bez masa. Chutnají skvěle!

Helena Součková, Humpolec

Všehochuť /11.06.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu