Reklama
Noky na italský způsob
Fotogalerie:

Noky na italský způsob

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Lenka Malinovská, Poděbrady

Ingredience

  • 2 lilky
  • trocha soli
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 3 stroužky česneku
  • 1/2 lžičky chilli (dle chuti)
  • několik snítek čerstvého tymiánu
  • oregano
  • bazalka
  • 5 spařených oloupaných rajčat
  • pepř
  • bramborové noky
  • parmazán

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Lilky nakrájíme na kolečka a osolíme. Necháme je asi 20 minut vypotit, pak je papírovou utěrkou setřeme a nakrájíme na kostičky.

  2. V hrnci rozpálíme olej, osmahneme lilky, přidáme nasekaný česnek, chilli, bylinky a pokrájená rajčata. Dusíme za občasného míchání asi 15 minut, než směs zhoustne. Nakonec ochutíme solí a pepřem.

  3. Uvaříme bramborové noky a podáváme s připravenou omáčkou a s parmazánem. 

Pošli recept! 8/2017 (2.8.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Hruškovo-sýrový koláč

Hruškovo-sýrový koláč

Iva Albertová, Šumperk
Všehochuť /25.01.19
Indická polévka s rýží

Indická polévka s rýží

Pokud ti nevadí ostřejší chuť, použij místo karí koření pastu ze zeleného karí.

...

Všehochuť /27.01.17
Americký dýňový koláč

Americký dýňový koláč

Sezona dýní je konečně tady.

Květa Kroupová, Praha

Všehochuť /01.12.14
Mahi mahi v rajčatové marinádě

Mahi mahi v rajčatové marinádě

Mahi mahi, je rybou, která u nás není příliš běžná. Chutí se podobá spíše ...

Všehochuť /10.01.13
Mořské plody po italsku

Mořské plody po italsku

Rychlé a krásně pikantní.

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Všehochuť /05.05.17
Kuřecí roláda „Italia“

Kuřecí roláda „Italia“

Chci se s tebou podělit o recept na báječnou roládu.
Markéta Rambousková,...
Všehochuť /23.12.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu