Lenka Malinovská, Poděbrady
Ingredience
- 2 lilky
- trocha soli
- 4 lžíce olivového oleje
- 3 stroužky česneku
- 1/2 lžičky chilli (dle chuti)
- několik snítek čerstvého tymiánu
- oregano
- bazalka
- 5 spařených oloupaných rajčat
- pepř
- bramborové noky
- parmazán
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Lilky nakrájíme na kolečka a osolíme. Necháme je asi 20 minut vypotit, pak je papírovou utěrkou setřeme a nakrájíme na kostičky.
-
V hrnci rozpálíme olej, osmahneme lilky, přidáme nasekaný česnek, chilli, bylinky a pokrájená rajčata. Dusíme za občasného míchání asi 15 minut, než směs zhoustne. Nakonec ochutíme solí a pepřem.
-
Uvaříme bramborové noky a podáváme s připravenou omáčkou a s parmazánem.