Ingredience
- 1 filet okoun nilský (200 g)
- trocha soli
- 1 citron
- trocha oleje
- 1 balení mražené ochucené brambory Country
- kousek másla
- 1 mražená zelenina Malaysia (Findus)
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Filet z okouna nakrájíme na porce asi 5 x 5 cm‚ posolíme‚ pokapeme citronovou šťávou a necháme asi 2 hodiny odležet v chladu.
-
Do pánve dáme nahřát olej, přidáme mražené brambory s příchutí koření Country (tzv. americké). Po osmažení do takto ochuceného oleje vložíme okouna. Osmaženou rybu odložíme na ubrousek‚ aby odsál přebytečný tuk.
-
Na oříšku másla krátce orestujeme zeleninovou směs Malaysia‚ kterou lehce osolíme a opepříme.