Reklama
Německý bramborový salát
Fotogalerie:

Německý bramborový salát

Denisa Durdíková

Humpolec

Jestli ho neznáš, vyzkoušej.

Denisa Durdíková, Humpolec

Ingredience

  • Ingredience
  • 600 g brambory vařené ve slupce
  • 1 střední cibule
  • 3 lžíce olivový olej
  • 50–100 g uzené maso
  • 4 kyselá okurka
  • 1/4 lžičky pepř
  • 1 lžička sůl
  • 4–6 lžic hovězí vývar
  • 2 lžíce pažitka
  • 4 vepřové řízky (my je máme nejraději z krkovice)
  • trocha sůl
  • Na obalování
  • trocha hladká mouka
  • 1 vejce
  • podle potřeby strouhanka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Vychladlé brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme do mísy na malé kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Polovinu přidáme k bramborám.

  2. Maso nakrájíme na malé kousky a spolu se zbylou cibulí hodně opečeme v pánvi na olivovém oleji. Potom ho také přidáme k bramborám, stejně jako okurky nakrájené na kostičky či kolečka.

  3. Všechny ingredience promícháme, osolíme a opepříme. Nakonec přilijeme vývar, posypeme najemno pokrájenou pažitkou a znovu dobře promícháme. Je-li potřeba, můžeme ještě přidat sůl či pepř. Salát necháme asi hodinu rozležet v lednici.

  4. Mezitím si naklepeme a osolíme řízky, klasickým způsobem je obalíme v hladké mouce, vejci a strouhance a osmažíme ve fritovacím hrnci.

  5. Na talíři můžeme salát s řízkem ještě dozdobit kolečky čerstvé papriky.

Pošli recept! - Speciál - Recepty ze světa (1.4.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Masové kuličky se sýrovou omáčkou

Masové kuličky se sýrovou omáčkou

Můžeš je udělat i z mletého drůbežího masa, ale budou sušší. Pavla ...
Všehochuť /24.01.16
Pizza „Meteleskublesku“

Pizza „Meteleskublesku“

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /17.01.18
Bezinková šťáva

Bezinková šťáva

Černý bez je známý svými léčivými účinky.

Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /19.05.16
Asijské rybí závitky

Asijské rybí závitky

Náplň závitků můžeš obměňovat podle fantazie.
Libuše Kyselá, Libina
Všehochuť /27.09.11
Mořská štika ve slanině

Mořská štika ve slanině

Podle receptu

Jiřího Matějky z Prahy

Všehochuť /24.06.18
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Když máš chuť zhřešit, dej si můj likér.
Lucie Naivertová, Ostrava-Výškovice
Všehochuť /07.10.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu