Reklama
Německý bramborový salát
Fotogalerie:

Německý bramborový salát

Denisa Durdíková

Humpolec

Jestli ho neznáš, vyzkoušej.

Denisa Durdíková, Humpolec

Ingredience

  • Ingredience
  • 600 g brambory vařené ve slupce
  • 1 střední cibule
  • 3 lžíce olivový olej
  • 50–100 g uzené maso
  • 4 kyselá okurka
  • 1/4 lžičky pepř
  • 1 lžička sůl
  • 4–6 lžic hovězí vývar
  • 2 lžíce pažitka
  • 4 vepřové řízky (my je máme nejraději z krkovice)
  • trocha sůl
  • Na obalování
  • trocha hladká mouka
  • 1 vejce
  • podle potřeby strouhanka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Vychladlé brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme do mísy na malé kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Polovinu přidáme k bramborám.

  2. Maso nakrájíme na malé kousky a spolu se zbylou cibulí hodně opečeme v pánvi na olivovém oleji. Potom ho také přidáme k bramborám, stejně jako okurky nakrájené na kostičky či kolečka.

  3. Všechny ingredience promícháme, osolíme a opepříme. Nakonec přilijeme vývar, posypeme najemno pokrájenou pažitkou a znovu dobře promícháme. Je-li potřeba, můžeme ještě přidat sůl či pepř. Salát necháme asi hodinu rozležet v lednici.

  4. Mezitím si naklepeme a osolíme řízky, klasickým způsobem je obalíme v hladké mouce, vejci a strouhance a osmažíme ve fritovacím hrnci.

  5. Na talíři můžeme salát s řízkem ještě dozdobit kolečky čerstvé papriky.

Pošli recept! - Speciál - Recepty ze světa (1.4.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Krůtí roláda s pestem

Krůtí roláda s pestem

Dietní a velmi chutné Podle receptu Lenky Strakové z Havířova
Všehochuť /20.02.19
Quiche s tuňákem a rajčaty

Quiche s tuňákem a rajčaty

Francouzský slaný koláč vždy zvedne náladu.

Bernadeta Pavlíková, Krnov

 

Všehochuť /06.09.12
Indická rýže v mikrovlnné troubě

Indická rýže v mikrovlnné troubě

Koření dokáže vykouzlit neobyčejné chuťové variace z prostého jídla. Z každé cesty ...
Všehochuť /21.06.13
Musaka s muškátovým oříškem

Musaka s muškátovým oříškem

Hříšně dobrý recept inspirovaný řeckou kuchyní jsem dostala od své kamarádky, velké ...
Všehochuť /27.01.09
Scones se švestkovými povidly

Scones se švestkovými povidly

Výborné anglické bochánky k čaji.

Martina Sklenářová, Vysoké Mýto

Všehochuť /09.04.12
Houbový paprikáš

Houbový paprikáš

Zeleninový pokrm s houbami.
Martin Valent, Kladno
Všehochuť /04.05.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu