Německé bratwursty s bramborovo-hořčicovým salátem
Fotogalerie:

Německé bratwursty s bramborovo-hořčicovým salátem

Jana Moudrá

Tachov

K této známé specialitě se výborně hodí pikantní salát.

Jana Moudrá, Tachov

Ingredience

  • Ingredience
  • 800 g bílé klobásky bratwurst
  • 2 lžíce olej
  • 1 kg brambory
  • 200 g cibule
  • 2 lžíce hořčice
  • 3 lžíce rostlinný olej
  • 1,5 lžíce ocet
  • 1 lžička cukr moučka
  • trocha sůl a pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Klobásky opečeme z obou stran asi 2 minuty z každé strany na rozehřáté pánvi s olejem. Můžeme je také grilovat.

  2. Brambory ve slupce omyjeme pod tekoucí vodou a uvaříme v dostatečném množství vody doměkka. Brambory oloupeme a vychladíme. Nejlépe se totiž loupou ještě teplé, když jde slupka snadno odstranit.

  3. krok3

    Cibuli přepůlíme a nakrájíme na slabé plátky. Brambory nakrájíme na plátky o síle asi 0,5 cm a spolu s cibulí vložíme do mísy.

  4. Přidáme hořčici, olej, ocet a dochutíme cukrem, solí a pepřem. Můžeme přidat třeba jemně sekanou pažitku nebo cibulovou nať. Promícháme a vložíme do lednice.

Pošli recept! 1/2012 (6.12.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Sibiřský boršč

Sibiřský boršč

Náš domácí nejoblíbenější boršč. Romana Mochálková, Chyňava
Všehochuť /30.12.13
Kaštanová polévka

Kaštanová polévka

Polévka z kaštanů s příchutí zázvoru.
Tereza Mrowiecová, Karviná
Všehochuť /26.03.10
Polévka s houbami shiitake

Polévka s houbami shiitake

Exotická

Daniela Rousková, Děčín

Všehochuť /18.01.18
Kávový tres leches

Kávový tres leches

Tento dezert, v překladu třímlékový, údajně pochází z Mexika. V Latinské Americe...

Všehochuť /08.07.17
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Africké  kuře

Africké kuře

Určitě vyzkoušej tuto delikatesu.

Miloslava Břenová, Vinaře

Všehochuť /07.06.14
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama