Reklama
Reklama
Německé bratwursty s bramborovo-hořčicovým salátem
Fotogalerie:

Německé bratwursty s bramborovo-hořčicovým salátem

Jana Moudrá

Tachov

K této známé specialitě se výborně hodí pikantní salát.

Jana Moudrá, Tachov

Ingredience

  • Ingredience
  • 800 g bílé klobásky bratwurst
  • 2 lžíce olej
  • 1 kg brambory
  • 200 g cibule
  • 2 lžíce hořčice
  • 3 lžíce rostlinný olej
  • 1,5 lžíce ocet
  • 1 lžička cukr moučka
  • trocha sůl a pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Klobásky opečeme z obou stran asi 2 minuty z každé strany na rozehřáté pánvi s olejem. Můžeme je také grilovat.

  2. Brambory ve slupce omyjeme pod tekoucí vodou a uvaříme v dostatečném množství vody doměkka. Brambory oloupeme a vychladíme. Nejlépe se totiž loupou ještě teplé, když jde slupka snadno odstranit.

  3. krok3

    Cibuli přepůlíme a nakrájíme na slabé plátky. Brambory nakrájíme na plátky o síle asi 0,5 cm a spolu s cibulí vložíme do mísy.

  4. Přidáme hořčici, olej, ocet a dochutíme cukrem, solí a pepřem. Můžeme přidat třeba jemně sekanou pažitku nebo cibulovou nať. Promícháme a vložíme do lednice.

Pošli recept! 1/2012 (6.12.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Maďarské hortobágy

Maďarské hortobágy

Recept jsem si přivezla z dovolené. Mirka Koulová, Uherský Brod
Všehochuť /19.01.13
Tapenáda z černých oliv

Tapenáda z černých oliv

Česneku můžeš dát i víc, záleží na chuti.

Vlasta Drhelová, Chrudim

Všehochuť /11.08.17
Závitky štěstí

Závitky štěstí

Jsou vynikající se sladkokyselou omáčkou.

Olina Procházková, Dobruška

Všehochuť /02.06.16
Listové košíčky s rajčátky

Listové košíčky s rajčátky

Na míse vypadají velice hezky, myslím si, že žádná návštěva jim neodolá. ...
Všehochuť /17.12.10
Krůtí na karí s cuketou a lilkem

Krůtí na karí s cuketou a lilkem

S přítelem máme moc rádi indickou a vůbec asijskou kuchyni. Krůtí maso se ...

Všehochuť /07.09.16
Vývar s tyrolskými knedlíčky

Vývar s tyrolskými knedlíčky

Moc dobrá, a hlavně vydatná polévka.

Libuše Vichrová, Deštné

Všehochuť /06.10.13
 

Nejnovější

Perníkové kraslice

Perníkové kraslice

Yvonne Urbanová, Všetaty
Sladký život /24.03.19
Mazanec s mandlemi

Mazanec s mandlemi

Lída Holubová, Pelhřimov

Škola vaření /23.03.19
Těstoviny s hráškovým pestem

Těstoviny s hráškovým pestem

Večeře, která tě nezklame

Podle receptuTomáše Skály z Nymburka

Vaříme express /23.03.19
Makový mazanec

Makový mazanec

Lucie Bláhová, Slavičín

Zdravě a chutně /23.03.19
Sladké velikonoční vejce

Sladké velikonoční vejce

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /23.03.19
Kedlubnový nákyp s karbanátky

Kedlubnový nákyp s karbanátky

Růžena Fialová, Hodonín

Všehochuť /23.03.19
Letní závitky

Letní závitky

Podle receptu

Tomáše Jankoviče z Karviné

Všehochuť /23.03.19
Zajíček s kokosem

Zajíček s kokosem

Iva Koločová, Znojmo

Sladký život /23.03.19
Bramborové košíčky s vejci

Bramborové košíčky s vejci

Zvládne je každý začátečník

Podle receptu Pavlíny ...

Za pár korun /22.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama