Reklama
Nedělní domácí pizza
Fotogalerie:

Nedělní domácí pizza

Klára Kovalská

Frýdek Místek
Domácí pizzu si naše rodina oblíbila. Je sice pracnější, ale vyrovná se té italské.
Klára Kovalská, Frýdek Místek

Ingredience

  • 2 stroužky česnek
  • paprika
  • 350 g sýr
  • cibule
  • 250 ml voda
  • šunka
  • rozmarýn
  • tymián
  • 2 lžíce olej
  • 1 droždí
  • 600 g mouka hladká
  • 8 olivy
  • oregáno
  • rajský protlak
  • salám uherský

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Do mísy odměříme mouku, uděláme důlek, do kterého vlijeme droždí rozmíchané v trošce vlažné vody odebrané z předepsaného množství. Mísu zakryjeme a necháme kvásek vzejít. Pak přidáme zbytek vody, sůl, olej (a rozmarýn) a šlehačem promícháme. Když je těsto hladké, poprášíme je moukou a přikryjeme. Asi za 20 minut těsto nakyne. Promícháme ho ještě jednou a dáme znovu kynout, tentokrát ale do chladu, nejlépe do chladničky, zhruba na 30 minut. V misce promícháme protlak s česnekem, solí, oreganem a tymiánem. Nakrájíme cibuli, papriku, šunku a salám, nastrouháme sýr a vytřeme plechy olejem.
  2. krok2
    Na pomoučeném válu vyválíme dvě placky (3 mm vysoké), které přeneseme na plechy. Placky potřeme rajčatovým protlakem a posypeme strouhaným sýrem. Pak poklademe šunkou, salámem, proužky papriky a cibule. Přidáme olivy. Pizzu dáme péct na 15 minut. Chutná s jednoduchým řeckým salátem, který připravíme z papriky a cibule. Pokapeme ho citronovou šťávou a zalijeme olivovým olejem. Salát ozdobíme olivami a sýrem feta. Vše bohatě zasypeme oreganem, které zcela nahradí sůl. Pizzu je dobré dělat ze dvou dávek
    – chutná výborně i studená.

Pošli recept! 6/2007 (16.5.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zelná polévka s kapáním

Zelná polévka s kapáním

Polévka plná zeleniny s exotickou vůní kari. Katka Miláčková, Praha
Všehochuť /29.03.10
Ruské pelmeně

Ruské pelmeně

Zakysaná smetana dodá jídlu tu správnou chuť. Moje žena si nedává máslo, protože je ...
Všehochuť /05.04.12
Turecký hovězí kebab

Turecký hovězí kebab

Osvěžující lahůdka například v horkých letních dnech.
Jan Matějovský, Praha
Všehochuť /26.06.12
Bavorská pečeně se zelím

Bavorská pečeně se zelím

Dělám ji podle sestřenice, která už léta žije v Německu. Pravidelně si ...

Všehochuť /04.02.14
Květák po římsku

Květák po římsku

Jako příloha se hodí bageta nebo těstoviny.

Jitka Marková, Brno

Všehochuť /03.07.16
Španělské kuře

Španělské kuře

Recept, který je inspirovaný dálkami.
Eva Jenyšová, Praha
Všehochuť /27.01.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu