Reklama
Nedělní domácí pizza
Fotogalerie:

Nedělní domácí pizza

Klára Kovalská

Frýdek Místek
Domácí pizzu si naše rodina oblíbila. Je sice pracnější, ale vyrovná se té italské.
Klára Kovalská, Frýdek Místek

Ingredience

  • 2 stroužky česnek
  • paprika
  • 350 g sýr
  • cibule
  • 250 ml voda
  • šunka
  • rozmarýn
  • tymián
  • 2 lžíce olej
  • 1 droždí
  • 600 g mouka hladká
  • 8 olivy
  • oregáno
  • rajský protlak
  • salám uherský

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Do mísy odměříme mouku, uděláme důlek, do kterého vlijeme droždí rozmíchané v trošce vlažné vody odebrané z předepsaného množství. Mísu zakryjeme a necháme kvásek vzejít. Pak přidáme zbytek vody, sůl, olej (a rozmarýn) a šlehačem promícháme. Když je těsto hladké, poprášíme je moukou a přikryjeme. Asi za 20 minut těsto nakyne. Promícháme ho ještě jednou a dáme znovu kynout, tentokrát ale do chladu, nejlépe do chladničky, zhruba na 30 minut. V misce promícháme protlak s česnekem, solí, oreganem a tymiánem. Nakrájíme cibuli, papriku, šunku a salám, nastrouháme sýr a vytřeme plechy olejem.
  2. krok2
    Na pomoučeném válu vyválíme dvě placky (3 mm vysoké), které přeneseme na plechy. Placky potřeme rajčatovým protlakem a posypeme strouhaným sýrem. Pak poklademe šunkou, salámem, proužky papriky a cibule. Přidáme olivy. Pizzu dáme péct na 15 minut. Chutná s jednoduchým řeckým salátem, který připravíme z papriky a cibule. Pokapeme ho citronovou šťávou a zalijeme olivovým olejem. Salát ozdobíme olivami a sýrem feta. Vše bohatě zasypeme oreganem, které zcela nahradí sůl. Pizzu je dobré dělat ze dvou dávek
    – chutná výborně i studená.

Pošli recept! 6/2007 (16.5.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Tortilla po řecku

Tortilla po řecku

Přebytečnou vodu z okurek trochu slij. Lucie Rychetská, Týnec nad Sázavou
Všehochuť /02.07.16
Sibiřské pelmeně

Sibiřské pelmeně

Jídlo, které mám ze všech nejraději.
Jaroslava Brádlerová,
Janovice u Trutnova ...
Všehochuť /13.01.09
Řepná polévka

Řepná polévka

Tato polévka je levná a moc dobrá.
Kateřina Gajová, Brno
Všehochuť /05.08.11
Čínské kuře na koriandru

Čínské kuře na koriandru

Čína nám všem hodně chutná, rád zkouším stále nové varianty. Tahle s rýžovými ...
Všehochuť /31.03.12
Slávky na víně

Slávky na víně

Připrav pro své hosty něco zajímavého.

Lucie Pastorková, Telč

Všehochuť /15.03.13
Placka s rajčaty

Placka s rajčaty

Velmi snadné.

Aneta Vavrová, Hradec Králové

Všehochuť /17.12.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu