Reklama
Musaka zachumlaná pod  bulharskou duchnou
Fotogalerie:

Musaka zachumlaná pod bulharskou duchnou

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Jistě jsi během dovolené v Bulharsku nebo v Řecku ochutnala tuto vyhlášenou specialitu.
Věra Černevová, Praha

Ingredience

  • 1 cibule
  • 3 vejce
  • pepř
  • 1 kg brambory
  • 2 rajčata
  • 4 lžíce olej
  • 200 ml mléko
  • 2 lžíce mouka hladká
  • petrželka
  • 1/2 kg maso vepřové mleté
  • worcesterská omáčka

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory očistíme, opláchneme a pokrájíme na kolečka silná 1/2 cm. V hlubší pánvi zpěníme cibuli, orestujeme maso a přidáme všechny ostatní přísady. Baklažány pokrájíme i se slupkou na kolečka, osolíme a necháme alespoň 1/2 hod. v misce vypotit. Vodu slijeme, je úplně hořká. Zapékací mísu či pekáček vytřeme olejem.
  2. Vložíme polovinu připravených brambor, které trochu osolíme a opepříme.Na brambory rozložíme orestovanou masovou směs, zalijeme 0,2 l vody a potom doplníme další vrstvou brambor. Osolíme a polijeme 3 lžícemi oleje. Úplně nahoru dáme na kolečka pokrájená rajčata nebo papriku a pokrájené odležené baklažány. Pekáč vložíme do rozehřáté trouby a na středním stupni pečeme připravenou musaku zhruba 3/4 hodiny.
  3. krok3
    A nyní přijde to nejlepší, co dokáže jen můj muž a proč vlastně toto jeho rodné jídlo, u nás vytváří pouze on. Vejce rozšlehá v misce, přidá mléko a mouku, opět rozšlehá a vše zalije a honem strčí zase do silně vyhřáté trouby. Přibližně během 15 minut naroste ona bulharská duchna, kterou musíme všichni doma hlasitě obdivovat.

Pošli recept! 6/2007 (16.5.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Cibulový koláč se slaninou

Cibulový koláč se slaninou

Upečeno podle receptu Uršuly Habartové z Prahy
Všehochuť /05.01.18
Pochoutka z mletého masa

Pochoutka z mletého masa

Když mám chuť na něco dobrého, není mi zatěžko strávit v kuchyni ...
Všehochuť /06.04.12
Rösti se zelným salátem

Rösti se zelným salátem

Rösti v mnoha obměnách jsou národním pokrmem ve Švýcarsku.

Eva Červenková, ...

Všehochuť /09.03.15
Španělské churros

Španělské churros

Recept jsem si loni přivezla z dovolené a od té doby dělám churros často, protože ...

Všehochuť /18.10.17
Koláč s rajčaty a fazolemi

Koláč s rajčaty a fazolemi

Tento recept patří u nás doma k nejoblíbenějším.
Petra Ferštlová, Rakovník
Všehochuť /06.12.10
Tuňákové jednohubky

Tuňákové jednohubky

Podle receptu

Elišky Stodolové z Kladna

Všehochuť /26.06.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu