Ingredience
- 1 cibule
- 3 vejce
- pepř
- 1 kg brambory
- 2 rajčata
- 4 lžíce olej
- 200 ml mléko
- 2 lžíce mouka hladká
- petrželka
- 1/2 kg maso vepřové mleté
- worcesterská omáčka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Brambory očistíme, opláchneme a pokrájíme na kolečka silná 1/2 cm. V hlubší pánvi zpěníme cibuli, orestujeme maso a přidáme všechny ostatní přísady. Baklažány pokrájíme i se slupkou na kolečka, osolíme a necháme alespoň 1/2 hod. v misce vypotit. Vodu slijeme, je úplně hořká. Zapékací mísu či pekáček vytřeme olejem.
-
Vložíme polovinu připravených brambor, které trochu osolíme a opepříme.Na brambory rozložíme orestovanou masovou směs, zalijeme 0,2 l vody a potom doplníme další vrstvou brambor. Osolíme a polijeme 3 lžícemi oleje. Úplně nahoru dáme na kolečka pokrájená rajčata nebo papriku a pokrájené odležené baklažány. Pekáč vložíme do rozehřáté trouby a na středním stupni pečeme připravenou musaku zhruba 3/4 hodiny.
-
A nyní přijde to nejlepší, co dokáže jen můj muž a proč vlastně toto jeho rodné jídlo, u nás vytváří pouze on. Vejce rozšlehá v misce, přidá mléko a mouku, opět rozšlehá a vše zalije a honem strčí zase do silně vyhřáté trouby. Přibližně během 15 minut naroste ona bulharská duchna, kterou musíme všichni doma hlasitě obdivovat.