Reklama
Musaka z brambor
Fotogalerie:

Musaka z brambor

Kateřina Fréharová

Veselí nad Moravou
Dobrota, která nepotřebuje moc nádobí.
Kateřina Fréharová, Veselí nad Moravou

Ingredience

  • 200 g sýr
  • 200 g slanina anglická
  • 1,5 kg brambory
  • 2 smetana
  • 1 kg maso hovězí mleté
  • 1 balíček maggi
  • 2 ks omáčka cikánská

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

250 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory uvaříme ve slupce‚ oloupeme a nakrájíme na kolečka. Mleté maso osmažíme na oleji‚ aby bylo sypké. V míse promícháme brambory‚ maso‚ přidáme cikánskou omáčku‚ nakrájenou anglickou slaninu‚ nastrouhaný sýr‚ dochutíme solí a pepřem. Přendáme na vyšší plech a půl hodinky zapékáme při 200 °C. Maggi nápady rozmícháme ve šlehačce a nalijeme na zapečené brambory. Necháme 15 minut zapéct.

Pošli recept! 9/2008 (13.8.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pravá italská pizza

Pravá italská pizza

Mám ji ráda, je křehká a chutná. Anežka Marelová, Frýdlant nad Ostravicí
Všehochuť /13.05.14
Pórek po francouzsku

Pórek po francouzsku

S touto zálivkou je tahle rychlovka opravdu vynikající.

Alena Páclová, Náchod

Všehochuť /30.09.13
Kuřecí gyros s tzatziky

Kuřecí gyros s tzatziky

Oblíbená řecká klasika

Podle receptu Daniely Machové z Nového Města na Moravě

Všehochuť /25.06.18
Květákový dhál

Květákový dhál

Dhál je indické jídlo z luštěnin vařené v jednom hrnci.

Klára Trcková, ...

Všehochuť /27.05.17
Irská medová šunka s hřebíčkem

Irská medová šunka s hřebíčkem

Svého času jsem pracovala jako au-pair v irském Dublinu. V rodině si velmi ...
Všehochuť /19.10.10
Gemerské kuličky

Gemerské kuličky

Gemer je kraj na jihu středního Slovenska.

Jaroslava Ferenczová, Havířov

Všehochuť /09.05.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu