Reklama
Musaka s muškátovým oříškem
Fotogalerie:
 

Musaka s muškátovým oříškem

Petra Truschková

Černošice
Hříšně dobrý recept inspirovaný řeckou kuchyní jsem dostala od své kamarádky, velké světoběžnice. Mleté masíčko s lilkem a bešamelem je bomba!
Petra Truschková,Černošice

Ingredience

  • 1 lilek
  • 300 g maso hovězí mleté
  • 200 g máslo
  • 200 g sýr eidam
  • 1 muškátový oříšek
  • 100 g mouka hladká
  • 300 ml mléko
  • sůl
  • pepř
  • 2 stroužky česnek
  • 1 kelímek smetana zakysaná

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Nejprve připravíme bešamel. V kastrůlku s nepřiléhavým povrchem rozpustíme máslo, zasypeme moukou a důkladně promícháme. Poté přiléváme mléko. Nepřestáváme míchat, aby nevznikaly hrudky. Do bešamelu přidáme zakysanou smetanu, sůl, pepř, utřený česnek. Vše dobře promícháme. Směs ještě dochutíme špetkou nastrouhaného muškátového oříšku.
  2. krok2 Zapékací misku vymažeme máslem a spodní část vyložíme mletým masem dochuceným solí a pepřem.
  3. krok3 Druhou vrstvu vytvoříme z lilku nakrájeného na jemné plátky.
  4. krok4 Vše zalijeme hotovým bešamelem. Pečeme v předehřáté troubě, pár minut před koncem vše posypeme nastrouhaným sýrem. Podáváme se zeleninou.

Pošli recept! 2/2009 (14.1.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečené noky s mletým masem a listovým špenátem

Zapečené noky s mletým masem a listovým špenátem

Zapečené noky s mletým masem a listovým špenátem. Tereza Bradáčová, Hradec Králové ...
Všehochuť /08.08.12
Houbové lasagne

Houbové lasagne

Poprvé jsem je ochutnala při cestách po severní Itálii. Do receptu jsem sice zamíchala ...
Všehochuť /22.06.13
Bezinková šťáva

Bezinková šťáva

Černý bez je známý svými léčivými účinky.

Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /19.05.16
Gaspachio

Gaspachio

Je to studená andaluzská zeleninová polévka. Podává se buď jako nápoj s ledem, ...

Všehochuť /03.10.13
Indická hrachovka

Indická hrachovka

Pravá indická polévka s velmi nevšední chutí.
Lucie Hrochová, Chlumec nad Cidlinou
...
Všehochuť /14.07.12
Králík po ekvádorsku

Králík po ekvádorsku

Zajímavý způsob úpravy.
Jana Paredesová, Praha
Všehochuť /28.08.13
 

Nejnovější

Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...
Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama