Reklama
Musaka s mrkví
Fotogalerie:
 

Musaka s mrkví

Pavel Štrougal
Pavel Štrougal
Ústí nad Labem - Krásné Březno
Zapečený pokrm připravený z mletého hovězího masa, mrkve, brambor a vajec.

Ingredience

  • 500 g Hovězí mleté maso
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev
  • 750 g Syrové brambory
  • 2 ks Vejce
  • 150 ml Smetana na vaření
  • dle potřeby Podravka, sůl, pepř mletý
  • Vývar
  • Olej
  • dle potřeby Petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. V pánvi zpěnímre nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a za stálého míchání opékáme, až maso změní barvu a rozpadne se na kousky. Podlijeme malým množstvím vývaru a krátce podusíme.

    Mezitím očistíme mrkev a nakrájíme na kostičky.
    Vmícháme k masu a společně ještě krátce podusíme.


  2. Brambory oloupeme, opláchneme a nakrájíme na plátky.
    Zapékací formu vymažeme olejem a dno zakryjeme polovinou brambor.
    Posypeme solí, poklademe mletým masem s mrkví a navrch rozložíme zbylé brambory.

    Trochu podlijeme vývarem, lehce posypeme mletým pepřem a zakryjeme alobalem.
    Vložíme do předehřáté trouby a při 180°C pečeme asi 30 minut.

  3. Vejce rozšleháme se smetanou a ochutíme podravkou.
    Směs vlijeme na pokrm a už bez alobalu dál pečeme, až pokrm ztuhne a na povrchu zezlátne.

    Podáváme posypané nasekanou petrželkou, doplněné čerstvou zeleninou.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Italské špagety

Italské špagety

Špagety, které se dovaří až v omáčce, lépe chutnají. Marcela Szlauerová, ...
Všehochuť /05.08.11
Mravenci na stromě

Mravenci na stromě

Taštičky mají původ v čínské kuchyni.

Hana Šťastná, Praha

Všehochuť /06.02.16
Bavorské koleno

Bavorské koleno

Tradiční mňamka.
Božena Kolářová, Pouště
Všehochuť /27.10.11
Chilli con carne

Chilli con carne

Monika Ferdová, Praha

Všehochuť /25.02.19
Mrkev po indicku

Mrkev po indicku

Tento asijskou kuchyní vonící recept mě naučila manželka a musím uznat‚ že mrkev ...
Všehochuť /03.10.08
Zapékané brambory s celerem

Zapékané brambory s celerem

Podle receptu

Jindřišky Pošmurné z Havířova

Všehochuť /16.08.18
 

Nejnovější

Ředkvičkové zapékánky

Ředkvičkové zapékánky

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou
Za pár korun /21.02.20
Zapečené těstoviny s bylinkami

Zapečené těstoviny s bylinkami

Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou

Za pár korun /21.02.20
Pomalu pečený králík s tymiánem

Pomalu pečený králík s tymiánem

Podle receptu

Nataši Zvonařové z Třince

Škola vaření /21.02.20
Játra s cibulovou omáčkou

Játra s cibulovou omáčkou

Eva Přecechtělová, Chropyně

Vaříme express /21.02.20
Ředkvičková polévka

Ředkvičková polévka

Zajímavá varianta

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem



Vaříme express /21.02.20
Zeleninové závitky

Zeleninové závitky

Tomáš Mika, Brno

Vaříme express /21.02.20
Tofu na čínský způsob

Tofu na čínský způsob

Alena Peštová, České Budějovice

Vaříme express /21.02.20
Plněné kedlubny

Plněné kedlubny

Soudky plné chutí

Podle receptu Mirky Stachové z Prahy

Všehochuť /21.02.20
Sládkovo tajemství

Sládkovo tajemství

Karolína Rýznarová, Šumperk

Za pár korun /20.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama