Reklama
Reklama
Musaka s mrkví
Fotogalerie:
 

Musaka s mrkví

Pavel Štrougal
Pavel Štrougal
Ústí nad Labem - Krásné Březno
Zapečený pokrm připravený z mletého hovězího masa, mrkve, brambor a vajec.

Ingredience

  • 500 g Hovězí mleté maso
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev
  • 750 g Syrové brambory
  • 2 ks Vejce
  • 150 ml Smetana na vaření
  • dle potřeby Podravka, sůl, pepř mletý
  • Vývar
  • Olej
  • dle potřeby Petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. V pánvi zpěnímre nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a za stálého míchání opékáme, až maso změní barvu a rozpadne se na kousky. Podlijeme malým množstvím vývaru a krátce podusíme.

    Mezitím očistíme mrkev a nakrájíme na kostičky.
    Vmícháme k masu a společně ještě krátce podusíme.


  2. Brambory oloupeme, opláchneme a nakrájíme na plátky.
    Zapékací formu vymažeme olejem a dno zakryjeme polovinou brambor.
    Posypeme solí, poklademe mletým masem s mrkví a navrch rozložíme zbylé brambory.

    Trochu podlijeme vývarem, lehce posypeme mletým pepřem a zakryjeme alobalem.
    Vložíme do předehřáté trouby a při 180°C pečeme asi 30 minut.

  3. Vejce rozšleháme se smetanou a ochutíme podravkou.
    Směs vlijeme na pokrm a už bez alobalu dál pečeme, až pokrm ztuhne a na povrchu zezlátne.

    Podáváme posypané nasekanou petrželkou, doplněné čerstvou zeleninou.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřátko puci-puci

Kuřátko puci-puci

Kuřecí maso někdy nahrazuji králičím. Helena Vebrová, Kolín
Všehochuť /16.11.15
Staročeský trdelník

Staročeský trdelník

Trdelník můžeme také posypat mletými oříšky a naplnit ho vanilkovou zmrzlinou.

...

Všehochuť /16.11.17
Čínské placky

Čínské placky

Jsou pikantní a ‚‚jedlé‘‘.
Šárka Flídrová, Nedomice
Všehochuť /13.11.09
Mořské plody po italsku

Mořské plody po italsku

Rychlé a krásně pikantní.

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Všehochuť /05.05.17
Pizza s rajčaty a slaninou

Pizza s rajčaty a slaninou

Upečeno podle receptu

Ilony Sedlákové z Přerova

Všehochuť /21.01.18
Smetanové gnocchi

Smetanové gnocchi

Jsem začátečník, vařím jen jednoduchá jídla.

Barbora Šišková, Praha

Všehochuť /03.09.17
 

Nejnovější

Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice
Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Podle receptu

Ivany Samkové ze Zábřehu

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama