Reklama
Musaka s mrkví
Fotogalerie:
 

Musaka s mrkví

Pavel Štrougal
Pavel Štrougal
Ústí nad Labem - Krásné Březno
Zapečený pokrm připravený z mletého hovězího masa, mrkve, brambor a vajec.

Ingredience

  • 500 g Hovězí mleté maso
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev
  • 750 g Syrové brambory
  • 2 ks Vejce
  • 150 ml Smetana na vaření
  • dle potřeby Podravka, sůl, pepř mletý
  • Vývar
  • Olej
  • dle potřeby Petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. V pánvi zpěnímre nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a za stálého míchání opékáme, až maso změní barvu a rozpadne se na kousky. Podlijeme malým množstvím vývaru a krátce podusíme.

    Mezitím očistíme mrkev a nakrájíme na kostičky.
    Vmícháme k masu a společně ještě krátce podusíme.


  2. Brambory oloupeme, opláchneme a nakrájíme na plátky.
    Zapékací formu vymažeme olejem a dno zakryjeme polovinou brambor.
    Posypeme solí, poklademe mletým masem s mrkví a navrch rozložíme zbylé brambory.

    Trochu podlijeme vývarem, lehce posypeme mletým pepřem a zakryjeme alobalem.
    Vložíme do předehřáté trouby a při 180°C pečeme asi 30 minut.

  3. Vejce rozšleháme se smetanou a ochutíme podravkou.
    Směs vlijeme na pokrm a už bez alobalu dál pečeme, až pokrm ztuhne a na povrchu zezlátne.

    Podáváme posypané nasekanou petrželkou, doplněné čerstvou zeleninou.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kynutý koláč s telecími párečky

Kynutý koláč s telecími párečky

Poprvé jsem ho vyzkoušela, když jsme jeli autem na dovolenou a potřebovala jsem ...
Všehochuť /07.11.16
Španělské kuře

Španělské kuře

Recept, který je inspirovaný dálkami.
Eva Jenyšová, Praha
Všehochuť /27.01.09
Donuty s javorovým sirupem

Donuty s javorovým sirupem

Doma připravené chutnají božsky.

Romana Klečková, Děčín

Všehochuť /09.08.17
Kantonské kuře

Kantonské kuře

Směs kuřecího masa, rýže a zeleniny pochází z asijské kychyně.

Jana Lichá, Brno

Všehochuť /07.01.17
Řecké  masové keftedes

Řecké masové keftedes

Když za okny vidím šedou oblohu a smutný déšť, vzpomínám na sluncem ...
Všehochuť /10.02.10
Ravioli plněné lososem

Ravioli plněné lososem

Tyto těstoviny vypadají i chutnají prostě skvěle.

Petra Kuchařová, Praha

Všehochuť /03.05.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Jahody... často se jim říká královské ovoce nebo také ovoce lásky. Jsou to trefná označení! Svým tvarem připomínají srdce a z každého zákusku udělají božský zážitek. Pojďte si je s námi vychutnat a užít si sladkosti, které nabízí sama příroda. Vyzkoušejte jahody jak v hlavním jídle, tak v nápojích nebo jako ozdobu neodolatelných dortů. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu