Reklama
Musaka s mrkví
Fotogalerie:
 

Musaka s mrkví

Pavel Štrougal
Pavel Štrougal
Ústí nad Labem - Krásné Březno
Zapečený pokrm připravený z mletého hovězího masa, mrkve, brambor a vajec.

Ingredience

  • 500 g Hovězí mleté maso
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev
  • 750 g Syrové brambory
  • 2 ks Vejce
  • 150 ml Smetana na vaření
  • dle potřeby Podravka, sůl, pepř mletý
  • Vývar
  • Olej
  • dle potřeby Petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. V pánvi zpěnímre nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a za stálého míchání opékáme, až maso změní barvu a rozpadne se na kousky. Podlijeme malým množstvím vývaru a krátce podusíme.

    Mezitím očistíme mrkev a nakrájíme na kostičky.
    Vmícháme k masu a společně ještě krátce podusíme.


  2. Brambory oloupeme, opláchneme a nakrájíme na plátky.
    Zapékací formu vymažeme olejem a dno zakryjeme polovinou brambor.
    Posypeme solí, poklademe mletým masem s mrkví a navrch rozložíme zbylé brambory.

    Trochu podlijeme vývarem, lehce posypeme mletým pepřem a zakryjeme alobalem.
    Vložíme do předehřáté trouby a při 180°C pečeme asi 30 minut.

  3. Vejce rozšleháme se smetanou a ochutíme podravkou.
    Směs vlijeme na pokrm a už bez alobalu dál pečeme, až pokrm ztuhne a na povrchu zezlátne.

    Podáváme posypané nasekanou petrželkou, doplněné čerstvou zeleninou.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

„Bejlíz“

„Bejlíz“

Nejlepší je, pokud ho necháme odležet. Soňa Ďuriančiková, Bělá pod Bezdězem
Všehochuť /07.10.11
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
Karibský nákyp

Karibský nákyp

Pro toho, kdo má rád kokos, je to delikatesa.
Kateřina Gajová, Brno
Všehochuť /18.05.11
Zapečené gnocchi

Zapečené gnocchi

Sytý oběd.

Veronika Poláčková, Mýto

Všehochuť /28.11.12
Pečená jablka s nádivkou

Pečená jablka s nádivkou

Pavla Tichá, Kladno
Všehochuť /12.11.18
Balkánský rýžový nákyp

Balkánský rýžový nákyp

Dá se jíst teplý i studený, nejlépe s čalamádou.

Svetlana Kravchenko, Ostrava

Všehochuť /23.09.13
 

Nejnovější

Chalupářský kotlík

Chalupářský kotlík

Romana Rubášová, Klatovy
Za pár korun /28.06.19
Vařená kuřecí roláda

Vařená kuřecí roláda

Nesmí ti chybět v kuchařce

Vojta Miláček, Praha

Škola vaření /28.06.19
Fazolový guláš se žampiony

Fazolový guláš se žampiony

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem

Vaříme express /28.06.19
Housky zapékané s ředkvičkami

Housky zapékané s ředkvičkami

Eva Nováková, Český Krumlov

Vaříme express /28.06.19
Hranolky z kapříka

Hranolky z kapříka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /28.06.19
Domácí burgery

Domácí burgery

Lucie Fírerová, Praha

Všehochuť /28.06.19
Tropický chia pudink

Tropický chia pudink

Zdravý ovocný dezert

Podle receptu Dominiky Lužanské z Mělníka

Zdravě a chutně /27.06.19
Pikantní kuřecí křídla

Pikantní kuřecí křídla

Tomáš Mika, Brno

Všehochuť /27.06.19
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem

Krůtí steak se zeleninovým kuskusem

Rychlé, zdravé a chutné

Podle receptu Tomáše Vaňka z Otrokovic

Všehochuť /27.06.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD06_Kucharka_na_prazdniny_Nocode

Kuchařka na prázdniny

Léto je tu, děti vyrážejí na prázdniny a tebe to táhne někam do přírody? Pokud ano, máme to stejně. Nemuset jít do práce, udělat si svačinu, vzít batoh, najíst se v trávě a večer maximálně hodit kus masa na gril. Pak už jen sedět, nic nedělat a užívat si teplé počasí s rodinou u skleničky něčeho dobrého a probírat plány, kam půjdeme zítra.

více
special

Pošli recept Extra speciál Zábavné čtení na léto

Léto budiž pochváleno! Užijte si ho s naším oddychovým speciálem, kde mimo kvízů, humoru, tipů, horoskopů, křížovek a dalšího zábavného luštění najdete mnoho skvělých příběhů, teceptů a dalšího oddechového čtení.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama