Reklama
Musaka
Fotogalerie:

Musaka

Lenka Nešporová

Praha
Tento klasický pokrm balkánské kuchyně ti určitě zachutná a jistě neodradí, že jeho příprava je trochu náročnější na čas.
Lenka Nešporová, Praha

Ingredience

  • 3 lilek
  • 4 brambory
  • olej olivový
  • 1 cibule
  • 2 lžíce máslo
  • 3 rajčata
  • 500 g maso vepřové mleté
  • 2 bílky
  • 1 sklenička víno červené
  • bešamel

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Neoloupané lilky podélně nakrájíme na centimetrové plátky. Nasolíme je a necháme hodinu vypotit. Nahrubo nastrouhanou cibuli spaříme s vodou. Pak přidáme máslo a lehce osmahneme.
  2. krok2
    Vložíme maso, sůl a pepř a osmahneme. Zalijeme vínem, povaříme a přidáme propasírovaná rajčata. Podlijeme a podusíme. Necháme zchladnout a vmícháme ušlehané bílky.
  3. krok3
    Lilky poklademe na vymazaný pekáč a potřeme je máslem, rozprostřeme vrstvu masové směsi, poklademe plátky brambor a potřeme máslem. Vrstvy střídáme, končíme lilky a zalijeme bešamelem. Pečeme v troubě asi 45 minut. Bešamel: rozpustíme máslo, přidáme mouku, osmažíme a přiléváme mléko. Přidáme žloutky, povaříme a vmícháme sýr.

Pošli recept! 8/2008 (16.7.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Mexické skořicové churros

Mexické skořicové churros

Recept na ně mám z dovolené, kterou mi vždy připomenou. Jana Malá, Plzeň
Všehochuť /26.09.16
Arabské placky

Arabské placky

V naší rodině je to velmi oblíbená večeře.
Jana Šrámčíková, Ostrava
Všehochuť /09.03.09
Sušenky z burákového másla

Sušenky z burákového másla

Rychlá mňamka k odpolední kávičce.
Olga Vaňková, Staré Město
Všehochuť /27.12.11
‚‚Šakšuka‘‘

‚‚Šakšuka‘‘

Zdravé a velmi chutné jídlo z Tuniska.
Marcela Křížková, Pardubice
Všehochuť /20.02.10
Dinosauří vajíčka

Dinosauří vajíčka

Vařená vejce obalená bramborovým těstem se sýrem a dozlatova osmažená v trojobalu.

...

Všehochuť /31.03.17
Čínské řízečky

Čínské řízečky

Pikantní placičky jsou skvělou pochoutkou.
Marie Bohuňková, Hronov
Všehochuť /13.11.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu