Reklama
Musaka
Fotogalerie:

Musaka

Lenka Nešporová

Praha
Tento klasický pokrm balkánské kuchyně ti určitě zachutná a jistě neodradí, že jeho příprava je trochu náročnější na čas.
Lenka Nešporová, Praha

Ingredience

  • 3 lilek
  • 4 brambory
  • olej olivový
  • 1 cibule
  • 2 lžíce máslo
  • 3 rajčata
  • 500 g maso vepřové mleté
  • 2 bílky
  • 1 sklenička víno červené
  • bešamel

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Neoloupané lilky podélně nakrájíme na centimetrové plátky. Nasolíme je a necháme hodinu vypotit. Nahrubo nastrouhanou cibuli spaříme s vodou. Pak přidáme máslo a lehce osmahneme.
  2. krok2
    Vložíme maso, sůl a pepř a osmahneme. Zalijeme vínem, povaříme a přidáme propasírovaná rajčata. Podlijeme a podusíme. Necháme zchladnout a vmícháme ušlehané bílky.
  3. krok3
    Lilky poklademe na vymazaný pekáč a potřeme je máslem, rozprostřeme vrstvu masové směsi, poklademe plátky brambor a potřeme máslem. Vrstvy střídáme, končíme lilky a zalijeme bešamelem. Pečeme v troubě asi 45 minut. Bešamel: rozpustíme máslo, přidáme mouku, osmažíme a přiléváme mléko. Přidáme žloutky, povaříme a vmícháme sýr.

Pošli recept! 8/2008 (16.7.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Skotský pudink s rebarborou

Skotský pudink s rebarborou

Recept jsem si přivezla z cest po Skotsku. Zuzana Svatošová, Kroměříž
Všehochuť /24.03.17
Pórek po francouzsku

Pórek po francouzsku

S touto zálivkou je tahle rychlovka opravdu vynikající.

Alena Páclová, Náchod

Všehochuť /30.09.13
Kuličky z hovězího podle Jacka

Kuličky z hovězího podle Jacka

Dají se jíst teplé k obědu i studené – třeba jako netradiční pohoštění.
...
Všehochuť /18.11.10
Klasický tatarák

Klasický tatarák

Petra Kračmářová, Kladno

Všehochuť /05.03.19
Dýňová omáčka s lososem

Dýňová omáčka s lososem

Jednoduché, přitom opravdu skvělé.

Jiřina Nováková, Jihlava

Všehochuť /06.09.16
Domácí těstoviny s jihotyrolským špekem

Domácí těstoviny s jihotyrolským špekem

Podle receptu

Tamary Kovářové z Kladna

Všehochuť /30.01.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu