Reklama
Mrkev po indicku
Fotogalerie:

Mrkev po indicku

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Na talíři ozdobíme čerstvým koriandrem.

Petra Ménová, Kolín

Ingredience

  • 3–4 (asi 600 g) větší mrkve
  • podle potřeby olej
  • 1/2 lžičky celého římského kmínu
  • 1/2 lžičky mletého římského kmínu
  • 1/2 lžičky mletého koriandru
  • 1/2 lžičky koření garam masala (nemusí být)
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • podle chuti sůl
  • 1 lžička hladké mouky na zahuštění
  • 1 hrst dýňových semínek

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Mrkev oloupeme a nakrájíme na kolečka. V hlubší pánvi nebo hrnci rozehřejeme olej, vsypeme na něj všechno koření. Krátce je orestujeme, aby se rozvonělo. Přidáme mrkev, podlijeme 100 ml vody, osolíme, přiklopíme pokličkou a dusíme asi 10 minut doměkka. Občas promícháme a hlídáme, aby se nám voda nevyvařila. 

  2. 2. Získanou šťávičku můžeme buď nechat jen tak, nebo zahustit. Pokud se rozhodneme pro zahuštění, slijeme ji z uvařené mrkve do jiného hrnce, vmícháme mouku rozmíchanou v trošce studené vody a povaříme do zhoustnutí. Pak přidáme uvařenou mrkev a opatrně promícháme, aby se mrkev obalila hustou omáčkou. Servírujeme posypané dýňovými semínky. 

Pošli recept! 7/2015 (5.6.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Řecký salát se sýrem feta

Řecký salát se sýrem feta

Dana Koutková, Lhota
Všehochuť /29.06.18
Salát s chřestem a jahodami

Salát s chřestem a jahodami

Zdánlivě nesourodé chutě se kupodivu báječně doplňují.

Bětka Strakáčová, Praha

...
Všehochuť /17.05.17
Smaro

Smaro

Když chlapům neřekneš, z čeho je, pochutnají si.

Michal Machurka, Praha

Všehochuť /20.08.12
Zapečené těstoviny se špenátem a tvarohem

Zapečené těstoviny se špenátem a tvarohem

Recept na tyto zapečené těstoviny je vydatný díky tvarohu.
Daniela Schachlová, ...
Všehochuť /16.03.12
Vepřové na hořčici s kapustičkami

Vepřové na hořčici s kapustičkami

Zjara mívám chuť na lehčí a barevnější jídla. Plátek masa doplněný vařenou jarní ...
Všehochuť /07.10.12
Řecký salát s olivami

Řecký salát s olivami

Kdykoli si ho dám, zavzpomínám na léto.
Eva Svašková, Zborovice
Všehochuť /09.04.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu