Reklama
Mořská rýže
Fotogalerie:

Mořská rýže

Markéta Adámková

Kobylí
Miluju experimenty. Tento měl úspěch.
Markéta Adámková, Kobylí

Ingredience

  • 2 sáčky rýže
  • 2 lžíce olej
  • dle chuti kari
  • 100 g krevety mražené loupané
  • 250 g krabí tyčinky
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • z 1 citronu citronová šťáva

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Dáme vařit rýži. Mezitím na oleji lehce osmahneme dvě lžičky indického karí‚ přidáme rozmražené krevety a podusíme.
  2. Přidáme najemno nakrájené krabí tyčinky‚ uvařenou rýži. Osmahneme‚ dochutíme solí‚ pepřem a podle chuti také karí.
  3. Nakonec dochutíme šťávou z vymačkaného citronu. Toto jídlo můžeme připravit i bez krevet‚ na chuti to kupodivu nic nezmění.

Pošli recept! 8/2009 (15.7.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Torta salata

Torta salata

Kateřina Gajová, Brno
Všehochuť /10.01.18
Kuřecí po senegalsku

Kuřecí po senegalsku

Je velmi šťavnaté a trošičku ostré, což máme doma rádi.

Halina Semorádová, ...

Všehochuť /09.07.16
Dýně plněná mletým masem s brusinkami

Dýně plněná mletým masem s brusinkami

Nádivka se jí přímo z dýňových plodů, vypadá to i chutná opravdu skvěle ...

Všehochuť /07.09.16
Kapustové placičky

Kapustové placičky

Iva Dvorská, Jičín

Všehochuť /25.07.18
Pikantní mexická polévka z batátů

Pikantní mexická polévka z batátů

Pikantní

Podle Evy Šalákové z Plzně

Všehochuť /27.01.18
Quiche s mladými cibulkami

Quiche s mladými cibulkami

Francouzské koláče se už na našem jídelníčku zabydlely, zkus třeba cibulový ...

Všehochuť /28.05.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu