Ingredience
- Těsto
- 1 kg mouka hladká
- 3 vejce
- 1 lžička sůl
- Náplň
- 500 g brynza
- 2 vejce
- 2 cibulka jarní
- svazek kopr
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Uděláme těsto z mouky, vajec, vody a asi lžičky soli. Část těsta rozválíme na tenký plát, skoro jako na nudle. Velikost rozváleného těsta musí být asi 20 cm (nebo podle velikosti pánve, na níž se bude smažit).
-
Na těsto rozetřeme náplň připravenou z brynzy‚ vajec‚ nasekané jarní cibulky a kopru. Pokud použijeme tvaroh, musíme náplň osolit, brynza je slaná sama o sobě.
-
Těsto ze 4 stran postupně trošku potáhneme (jako kdybychom ho chtěli natáhnout) a přeložíme zpět do středu jako šátek tak, aby náplň nebyla vidět. Na pánev dáme trošku tuku a placky smažíme dorůžova po obou stranách. Usmažené klademe jednu na druhou na připravený talíř. Překrojíme do kříže a podáváme. Dají se dělat i nasladko s jablky a tvarohem.