Reklama
Minipizza pro zamilované
Fotogalerie:

Minipizza pro zamilované

Beáta Petelíková

Mokropsy
Láska prochází žaludkem, a protože nejsem velká kuchařka, upeču svému miláčkovi alespoň pizzu.
Beáta Petelíková, Mokropsy

Ingredience

  • Těsto
  • 200 g mouka hladká
  • sklenka voda
  • 10 g droždí
  • menší špetka cukr krupice
  • větší špetka sůl
  • Obloha
  • bazalka
  • 100 g salám tvrdý
  • 100 g rajčátka cherry
  • 100 g sýr mozzarella
  • 100 ml rajčatová šťáva
  • 2 stroužky česnek
  • pepř
  • sůl

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

75 Kč

Postup přípravy

  1. Ve vlažné vodě rozdrobíme droždí, přidáme špetku cukru a necháme chvilku stát. V misce rozmícháme mouku se solí, přidáme kvásek a hněteme v těsto asi 10 minut.
  2. Po zpracování těsto v míse přikryjeme a necháme stát na teplém místě alespoň 30 minut. Vykynuté těsto vyválíme na dvě menší placky.
  3. Česnek oloupeme a utřeme se solí. Tomatovou směs připravíme smícháním rajčatové šťávy, česneku, soli, pepře a bazalky.
  4. Placky potřeme tomatovou směsí a navrch rozložíme omytá a přepůlená rajčátka, kousky mozzarely a srdíčka pikantního salámu, která snadno vytvoříme pomocí vánočních vykrajovátek. Nakonec placky posypeme bazalkou. Pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut.

Pošli recept! 2/2009 (14.1.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Smažená pštrosí vejce

Smažená pštrosí vejce

I když jsou to vlastně skotská vejce, název pštrosí je kvůli vzhledu mnohem ...
Všehochuť /23.09.17
Papas arrugadas con mojo

Papas arrugadas con mojo

Recept z ostrova sopek

„Vrásčité“ brambory s paprikovou omáčkou

Rozkvetlá flóra, ...

Všehochuť /26.06.18
Pizza s rajčaty a slaninou

Pizza s rajčaty a slaninou

Upečeno podle receptu

Ilony Sedlákové z Přerova

Všehochuť /21.01.18
Plněné kalamáry

Plněné kalamáry

Zajímavá kombinace chutí.

Zdena Bendová, Děčín

Všehochuť /29.05.16
Pizza do remosky

Pizza do remosky

Je jednoduchá a velmi zdravá.

Jaroslava Tichá, Stod

Všehochuť /17.12.12
Jednohubky s kuřecími balíčky

Jednohubky s kuřecími balíčky

Andrea Janáková, Polička

Všehochuť /04.01.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu