Reklama
Milánské kotlety s rajčaty
Fotogalerie:

Milánské kotlety s rajčaty

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Posílám recept na kotletky, které nám zachutnali při cestování po Itálii. Trochu nás překvapilo, když jsme zjistili, že vídeňské kotlety jsou zde nazývány milánskými. Dozvěděli jsme se, že pronikly do místního jídelníčku, když bylo Miláno součástí Rakousko-Uherska. 
Jarmila Horvátová, Tábor

Ingredience

  • 8 lžic strouhanka
  • 60 g sýr
  • 1 lžička paprika sladká mletá
  • 2 vejce
  • olej
  • pepř
  • 4 kotlety vepřové
  • sůl
  • 2 lžíce mléko
  • 3 lžíce mouka hladká

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

180 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Maso opláchneme, osušíme a nařízneme na okrajích. Řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Do jednoho talíře připravíme hladkou mouku smíchanou s 1 lžičkou sladké papriky.
  2. krok2
    Do druhého talíře si připravíme vajíčka rozšlehaná s mlékem a troškou soli. Do třetího talíře nasypeme prosátou strouhanku, kterou smícháme s nastrouhaným sýrem.
  3. krok3
    Řízky obalujeme jako v klasickém trojobalu, nejprve v mouce,pak ve vejcích a naposledy ve strouhance se sýrem. Maso usmažíme na rozpáleném oleji a podáváme společně s rajčatovým dipem a bramborem.
  4. Na rajčatový dip smícháme rajčata s pokrájenou cibulí a prolisovaným česnekem. Vše dochutíme solí a pepřem.

Pošli recept! 5/2007 (18.4.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuře à la bažant

Kuře à la bažant

Markéta Kyselová, Praha
Všehochuť /23.02.18
Čočkový salát s friselle

Čočkový salát s friselle

Friselle jsou věnečkovité suchary pocházející z Apulie, stačí je krátce namočit do ...

Všehochuť /28.08.13
Tagliatelle s masovými koulemi

Tagliatelle s masovými koulemi

Vyzkoušej toto báječné italské jídlo.
Linda Kroupová, Prostějov
Všehochuť /01.09.13
Vichyssoise

Vichyssoise

Lahůdka z Francie

Blanka Chadimová, Tábor

Všehochuť /20.01.18
Řecké maso

Řecké maso

Maso se skvělou omáčkou chutná s pečivem i bramborákem.
Blažena Bolková, ...
Všehochuť /07.11.08
Provensálské hovězí

Provensálské hovězí

Přenes se do slunné Francie.

Jitka Pavlíková, Strakonice

Všehochuť /10.01.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu