Reklama
Mexické rizoto
Fotogalerie:

Mexické rizoto

Petra Stýblová

Sedlec
Na talíři můžeš ještě teplou směs posypat strouhaným sýrem.
Petra Stýblová, Sedlec

Ingredience

  • 3 sáčky rýže
  • 1 lžička sůl
  • 1 lžička kari
  • 1 bobkový list
  • 500 g maso mleté
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • špetka majoránka
  • 1 plechovka fazole červené
  • 1 plechovka kukuřice sterilizovaná

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. Rýži dáme vařit dle návodu do osolené vody, přidáme lžičku karí koření a bobkový list.
  2. Na pánvi os­mažíme maso (bez oleje a bez cibule), osolíme, opepříme a přidáme majoránku.
  3. Když je maso dostatečně opražené, přidáme směs z plechovky (nejlepší je směs od Bonduelle - červené fazole a kukuřice v chilli omáčce) a necháme ještě 1–2 minuty povařit.
  4. Vzniklou směs smícháme s rýží.

Pošli recept! 7/2010 (9.6.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Salát z kapustiček

Salát z kapustiček

Kapusta je výborný zdroj vitaminů. Božena Kolářová, Pouště
Všehochuť /06.02.16
Limetková pěna v ananasu

Limetková pěna v ananasu

Podle receptu

Kateřiny Číkové z Karlových Varů

Všehochuť /05.06.19
Balkánská pljeskavica

Balkánská pljeskavica

Pokud ji budeš opékat přímo na grilu, je lepší zabalit ji do alobalu, aby maso zůstalo ...

Všehochuť /19.09.16
Panna cotta se sladkým želé

Panna cotta se sladkým želé

Smetanové pohlazení, které prostě musíš ochutnat a hned si ho zamiluješ.

Marie ...

Všehochuť /19.07.17
Úhoř po francouzsku

Úhoř po francouzsku

Lahodné úhoří masíčko je vynikající.

Dalibor Marounek, Roudnice

Všehochuť /20.04.15
Filé po německu

Filé po německu

Toto jídlo jsem ochutnala u kolegy.
Šárka Alexová, Kolín
Všehochuť /31.10.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Sluníčko svítí, příroda láká a mně se nechce sedět doma, natož trávit hodiny u sporáku. Co s tím? Přece uvařit něco rychlého a hurá na výlet! Večer si posedíme s rodinou na zahradě, rozpálíme gril a budeme se kochat výhledem na letošní úrodu. Co s ní udělám? Upeču nějaký koláč nebo zavařím na později? Z receptů, které jste nám poslali, si jistě něco vyberu.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu