Ingredience
- Lečo
- 300 g slanina
- 1 cibule s natí
- 150 g hrášek sterilizovaný
- 150 g kukuřice sterilizovaná
- 1 rajčata
- dle chuti chilli
- dle chuti pepř
- 1 lžíce worcesterská omáčka
- Omáčka
- 200 g rajčatové pyré
- 1 vejce
- 2 lžíce kečup
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Slaninu pokrájíme na kostičky, které společně s pokrájenou cibulkou dáme na rozpálenou pánvičku (není třeba příliš tuku‚ slanina ho pustí sama až dost).
-
Jakmile začne slanina chytat barvu‚ přidáme hrášek a kukuřici‚ promícháme. Dále přidáme čerstvé rajče‚ předem pokrájené na kostičky.
-
Omáčku si dopředu připravíme tak‚ že v misce smícháme rajský protlak‚ jedno vejce‚ přidáme lžíci worcesterské omáčky a dvě lžíce kečupu‚ přiměřeně pepře a ti, kteří rádi pálivé pokrmy, přidají ještě sušené chilli dle chuti.
-
Takto připravenou omáčkou zalijeme ingredience na pánvi a vaříme ještě přibližně 10 minut‚ než pokrm chytne tu správnou barvu.
-
Podáváme s bílým nebo tmavým pečivem‚ nejlépe však s tortillami‚ které jsou dnes běžně k dostání ve všech potravinách.