Reklama
Mexické lečo podle Tomasita
Fotogalerie:

Mexické lečo podle Tomasita

Thomas Wheeler

Praha
Suroviny nejsou pevně dány, lze je nahradit tím, co máš právě doma.
Thomas Wheeler, Praha

Ingredience

  • Lečo
  • 300 g slanina
  • 1 cibule s natí
  • 150 g hrášek sterilizovaný
  • 150 g kukuřice sterilizovaná
  • 1 rajčata
  • dle chuti chilli
  • dle chuti pepř
  • 1 lžíce worcesterská omáčka
  • Omáčka
  • 200 g rajčatové pyré
  • 1 vejce
  • 2 lžíce kečup

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

85 Kč

Postup přípravy

  1. Slaninu pokrájíme na kostičky, které společně s pokrájenou cibulkou dáme na rozpálenou pánvičku (není třeba příliš tuku‚ slanina ho pustí sama až dost).
  2. Jakmile začne slanina chytat barvu‚ přidáme hrášek a kukuřici‚ promícháme. Dále přidáme čerstvé rajče‚ předem pokrájené na kostičky.
  3. Omáčku si dopředu připravíme tak‚ že v misce smícháme rajský protlak‚ jedno vejce‚ přidáme lžíci worcesterské omáčky a dvě lžíce kečupu‚ přiměřeně pepře a ti, kteří rádi pálivé pokrmy, přidají ještě sušené chilli dle chuti.
  4. Takto připravenou omáčkou zalijeme ingredience na pánvi a vaříme ještě přibližně 10 minut‚ než pokrm chytne tu správnou barvu.
  5. Podáváme s bílým nebo tmavým pečivem‚ nejlépe však s tortillami‚ které jsou dnes běžně k dostání ve všech potravinách.

Pošli recept! 1/2011 (13.12.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Irská káva

Irská káva

Chladné večery prožiješ příjemně s irskou kávou. Petra Hermínová, Praha
Všehochuť /20.02.10
Frankfurtská pečeně s párkem

Frankfurtská pečeně s párkem

Dobře vypadá a kromě toho skvěle chutná.
Jitka Pokorná, Jihlava
Všehochuť /01.12.08
Sýrové dezerty

Sýrové dezerty

Jsou tak dobré, že si s nimi rád dám práci. Zkus je se mnou!
Jan Hloušek, Kopidlno ...
Všehochuť /12.08.11
Francouzský citronový krém

Francouzský citronový krém

Chutná skvěle‚ jako kuchaři budete ohodnoceni od hostů jedničkou.
Martin ...
Všehochuť /25.02.10
Rösti se zelným salátem

Rösti se zelným salátem

Rösti v mnoha obměnách jsou národním pokrmem ve Švýcarsku.

Eva Červenková, ...

Všehochuť /09.03.15
Brambora po vídeňsku

Brambora po vídeňsku

Nemusíš si na ní pochutnávat jen ve Vídni.

Luccie Blahová, Slavičín

Všehochuť /06.07.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu