Reklama
Mexické fazole
Fotogalerie:

Mexické fazole

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Mám rád, když jsou ostré. Ale to už záleží na vkusu.

Jindřich Kalousek, Kadaň 

Ingredience

  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 červená paprika
  • 400 g fazolí v konzervě
  • 400 g mletého hovězího masa
  • 300 ml rajčatové omáčky
  • podle potřeby sůl
  • trocha pepře
  • 1–2 chilli papričky (podle vlastní chuti)

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    1. Větší cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Stroužek česneku oloupeme a nasekáme nadrobno nebo jej prolisujeme. Červenou papriku omyjeme, zbavíme semeníku a nakrájíme ji na nudličky. Obsah konzervy fazolí vysypeme na cedník a propláchneme pod tekoucí vodou  a necháme okapat. 

  2. krok2

    2. V pánvi rozehřejeme olej a opekáme na něm na středním plameni cibuli asi 3 minuty dosklovita. Přidáme mleté hovězí maso a restujeme je dalších přibližně 5 minut. Maso vařečkou rozmělňujeme, aby se rozdrobilo a opeklo ze všech stran. 

  3. krok3

    3. Přidáme nakrájenou červenou papriku s fazolemi a vše zalijeme rajčatovou omáčkou. Přivedeme opět k varu, ztlumíme plamen na minimum a necháme vařit dalších asi 5 minut. 

  4. 4. Podle chuti osolíme a opepříme čerstvě mletým černým pepřem a přidáme pálivé chilli papričky. Vypneme a do fazolí vmícháme česnek. Už nevaříme a ihned podáváme s čerstvým chlebem nebo bílou bagetou.


Pošli recept! - Speciál - Léto na chalupě (16.7.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zemáky pečené v soli s lučinou a rajčatovým salátem

Zemáky pečené v soli s lučinou a rajčatovým salátem

Bezmasý pokrm, který dokáže příjemně zasytit jak teplý, tak i po úplném ...
Všehochuť /07.11.17
Špecle

Špecle

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Všehochuť /22.08.18
Domácí ovocný čaj

Domácí ovocný čaj

Máme-li přebytek ovoce, které potřebujeme zpracovat, nezapomenu si udělat základ na čaj.
...
Všehochuť /25.08.11
Pečené kuřecí prsíčko

Pečené kuřecí prsíčko

S těstovinami tagliatelle a čokoládovou chilli omáčkou je to mňamka.
Ilona ...
Všehochuť /04.05.11
Quiche s cuketou a rajčaty

Quiche s cuketou a rajčaty

Podává se teplý, ale i studený ke svačině je výborný.

Jan Lapeš, Kutná ...

Všehochuť /07.09.16
Játrovka

Játrovka

Pro nečekanou návštěvu přijde vhod.
Veronika Konecká, Znojmo
Všehochuť /07.10.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu