Reklama
Mexická polévka se zázvorem
Fotogalerie:

Mexická polévka se zázvorem

Alena Čápová

Hodonín
Můj přítel má rád i u polévek pikantnější chutě, a protože jsem mu chtěla udělat radost, řekla jsem si, že vyzkouším něco podobného, co jsme ochutnali při jedné společené večeři v restauraci. S mexickou polévkou to byla trefa!
Alena Čápová, Hodonín

Ingredience

  • koření grilovací
  • petrželka
  • 4 mrkev
  • 1/2 celer
  • 1 smetana
  • 1 kostka vývar zeleninový
  • kousek čerstvého zázvor

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

45 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Mrkev a celer nastrouháme na jemném struhadle. Poté dáme vařit do osolené vody a přidáme kostku vývaru. Vaříme asi 10 minut, přidáme nastrouhaný kousek zázvoru. Jeho chuť je poměrně hodně výrazná, tedy přidáváme podle chuti. Přilijeme smetanu a přidáme mexické koření. Solí a pepřem dochutíme, hotovou a nalitou polévku posypeme sušenou nebo čerstvou petrželkou a podáváme. Přikusujeme opečenou bagetu nebo chleba.

Pošli recept! 3/2008 (13.2.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Špízy s TOFU

Špízy s TOFU

Zkus ražnici trochu jinak, uvidíš, že ti zachutná. Tereza Smrčková, Praha
Všehochuť /21.05.10
Pizza

Pizza

Slaný koláč může mít spoustu podob, a proto se jím nikdy nepřejíme.
Katka Míková, ...
Všehochuť /09.03.09
Neapolské minipizzy

Neapolské minipizzy

Vypadají efektně a rozhodně neurazí žádnou návštěvu.
Helena Říhová, Brno
Všehochuť /12.04.12
Kuře po indicku

Kuře po indicku

Exoticky voní i chutná

Podle receptu Ireny Seidlové z Humpolce

Všehochuť /05.06.18
Mlíčačka

Mlíčačka

Voňavý uzený vývar s mlékem.

Lucie Strakošová, Trnávka

Všehochuť /04.01.17
Bavorská pečeně se zelím

Bavorská pečeně se zelím

Dělám ji podle sestřenice, která už léta žije v Německu. Pravidelně si ...

Všehochuť /04.02.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu