Ingredience
- 1 lžička skořice
- 70 g čokoláda na vaření
- 5 plátků želatina
- 250 g smetana
- 1 lžíce kakao
- 150 g máslo
- 250 g tvaroh
- 75 g med
- 250 g sušenky BeBe
- 250 g žervé
- 200 ml koňak
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Sušenky vložíme do sáčku a válečkem je rozdrtíme. Dno rozevírací dortové formy vyložíme pečicím papírem. Želatinu dáme nabobtnat do studené vody. Máslo rozpustíme, nalijeme je do mísy na rozdrobené sušenky a směs důkladně prohněteme. Potom směs rozprostřeme na dno formy a na 30 minut ji uložíme odpočinout, nejlépe do chladu. Mezitím smícháme tvaroh, žervé, med, skořici a likér. Při mírné teplotě rozpustíme nevymačkanou želatinu a opatrně ji zamícháme do tvarohové směsi. Přikryjeme a uložíme do chladu. Smetanu ušleháme dotuha. Až začne směs želírovat, opatrně do ní přidáme šlehačku. Základ dortu potřeme krémem a uložíme asi na 2 hodiny do chladu. Povrch dortu posypeme kakaem a na boky přilepíme tabulky čokolády.