Reklama
Medový dort bez pečení s tvarohovým krémem
Fotogalerie:

Medový dort bez pečení s tvarohovým krémem

Pavla Csejteyová

Netolice
Tento dort vypadá pracně, ale trocha námahy jistě stojí za tu úžasnou chuť.
Pavla Csejteyová, Netolice

Ingredience

  • 1 lžička skořice
  • 70 g čokoláda na vaření
  • 5 plátků želatina
  • 250 g smetana
  • 1 lžíce kakao
  • 150 g máslo
  • 250 g tvaroh
  • 75 g med
  • 250 g sušenky BeBe
  • 250 g žervé
  • 200 ml koňak

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

130 Kč

Postup přípravy

  1. Sušenky vložíme do sáčku a válečkem je rozdrtíme. Dno rozevírací dortové formy vyložíme pečicím papírem. Želatinu dáme nabobtnat do studené vody. Máslo rozpustíme, nalijeme je do mísy na rozdrobené sušenky a směs důkladně prohněteme. Potom směs rozprostřeme na dno formy a na 30 minut ji uložíme odpočinout, nejlépe do chladu. Mezitím smícháme tvaroh, žervé, med, skořici a likér. Při mírné teplotě rozpustíme nevymačkanou želatinu a opatrně ji zamícháme do tvarohové směsi. Přikryjeme a uložíme do chladu. Smetanu ušleháme dotuha. Až začne směs želírovat, opatrně do ní přidáme šlehačku. Základ dortu potřeme krémem a uložíme asi na 2 hodiny do chladu. Povrch dortu posypeme kakaem a na boky přilepíme tabulky čokolády.

Pošli recept! 11/2007 (17.10.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vepřové kostky „Pfefferico“

Vepřové kostky „Pfefferico“

Pikantní a lahodné. Otto Plášek, Brno
Všehochuť /26.03.12
Slovenská polévka

Slovenská polévka

Vynikající polévka z východního Slovenska.
Anna Strašilová, Rohozec
Všehochuť /30.03.10
Lilkové lasagne

Lilkové lasagne

Zkus lasagne bez těstovin, uvidíš, že si je zamiluješ víc než ty klasické.

Jana ...

Všehochuť /27.08.17
Králík na citronu

Králík na citronu

Souznění chutí a vůní

Podle receptu Kláry Remešové ze Vsetína

Všehochuť /20.09.18
Řecké pasticio

Řecké pasticio

Recepturu mám z dovolené.

Karolína Tichá, Praha

Všehochuť /29.09.16
Pstruh po alsasku

Pstruh po alsasku

Specialita pro milovníky ryb.

Jitka Pavlíková, Strakonice

Všehochuť /10.05.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu