Reklama
Medový dort bez pečení s tvarohovým krémem
Fotogalerie:

Medový dort bez pečení s tvarohovým krémem

Pavla Csejteyová

Netolice
Tento dort vypadá pracně, ale trocha námahy jistě stojí za tu úžasnou chuť.
Pavla Csejteyová, Netolice

Ingredience

  • 1 lžička skořice
  • 70 g čokoláda na vaření
  • 5 plátků želatina
  • 250 g smetana
  • 1 lžíce kakao
  • 150 g máslo
  • 250 g tvaroh
  • 75 g med
  • 250 g sušenky BeBe
  • 250 g žervé
  • 200 ml koňak

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

130 Kč

Postup přípravy

  1. Sušenky vložíme do sáčku a válečkem je rozdrtíme. Dno rozevírací dortové formy vyložíme pečicím papírem. Želatinu dáme nabobtnat do studené vody. Máslo rozpustíme, nalijeme je do mísy na rozdrobené sušenky a směs důkladně prohněteme. Potom směs rozprostřeme na dno formy a na 30 minut ji uložíme odpočinout, nejlépe do chladu. Mezitím smícháme tvaroh, žervé, med, skořici a likér. Při mírné teplotě rozpustíme nevymačkanou želatinu a opatrně ji zamícháme do tvarohové směsi. Přikryjeme a uložíme do chladu. Smetanu ušleháme dotuha. Až začne směs želírovat, opatrně do ní přidáme šlehačku. Základ dortu potřeme krémem a uložíme asi na 2 hodiny do chladu. Povrch dortu posypeme kakaem a na boky přilepíme tabulky čokolády.

Pošli recept! 11/2007 (17.10.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Těstoviny s avokádem a sušenými rajčaty

Těstoviny s avokádem a sušenými rajčaty

Výborný a rychlý oběd. Martina Škardová, Chlumec nad Cidlinou
Všehochuť /08.01.13
Holštýnské karbanátky

Holštýnské karbanátky

I když je Holštýnsko známé spíš hovězím, karbanátky dělají z krůtího masa.

...

Všehochuť /20.09.13
Špagety carbonara

Špagety carbonara

Dobrý lehký pokrm. Moc nám chutná.

Pavla Šídová, Most

Všehochuť /16.07.16
Kuřecí roláda „Italia“

Kuřecí roláda „Italia“

Chci se s tebou podělit o recept na báječnou roládu.
Markéta Rambousková,...
Všehochuť /23.12.11
Losos po mexicku

Losos po mexicku

Pečený losos na pikantní mexické zelenině.
Pavel Štrougal, Ústí nad Labem - Krásné ...
Všehochuť /05.03.11
Kořeněné špízy s ředkvičkovým tzatziki

Kořeněné špízy s ředkvičkovým tzatziki

O víkendech moc rádi grilujeme. Tohle je recept na špízy, které vždy ...

Všehochuť /23.11.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu