Reklama
Medové krevety
Fotogalerie:

Medové krevety

Tereza Dolanská
Tereza Dolanská
Havířov

Milovníci mořských plodů si jistě pochutnají.

Tereza Dolanská, Havířov

Ingredience

  • 200 g královské krevety (syrové)
  • 1 lžíce med
  • 4 stroužky česnek
  • půl lžičky chilli vločky
  • půl lžičky žluté curry
  • špetka skořice
  • 2 lžíce olej
  • 1 citrón

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Krevety zbavíme hlavy a nečistot a pokapeme citrónem.

  2. V misce smícháme olej, med, šťávu z půlky citrónu a koření. Dále přidáme 2 stroužky česneku, které jsme najemno nasekali. Zbylé 2 ponechejte stranou.

  3. Připravenou marinádu nalijeme na krevety a ponecháme v lednici několik hodin (nejlépe 4-6 h.).

  4. Krevety orestujeme na rozpálené pánvi spolu se zbylými stroužky česneku, které jsme nakrájeli na plátky. Opékáme jen tak dlouho, dokud krevety nezrůžoví.

  5. Podáváme například s tatarkou, čerstvou zeleninou a pečivem.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Thajské balíčky

Thajské balíčky

Servíruj se sójovou omáčkou a wasabi. Šárka Kobylková, Praha
Všehochuť /11.10.16
Kuřecí polévka po italsku

Kuřecí polévka po italsku

Fantastická polévka, která v zimě zahřeje a v létě osvěží.

Lenka Svobodová, Brno

Všehochuť /27.06.12
Stromboli

Stromboli

Pojmenování dostalo podle italské sopky - podobně jako láva i náplň z uzené mozzarelly ...

Všehochuť /22.06.12
Řezy Afrika

Řezy Afrika

Ke kafíčku jako stvořené a až tolik práce nedají.
Kateřina Kvapilová, 
Staré ...
Všehochuť /16.01.11
Brambory po italsku

Brambory po italsku

U nás oblíbené jídlo. Podávej s okurkou.
Barbora Gavláková, Havířov
Všehochuť /04.08.11
Melounový džem

Melounový džem

Sklenice s džemem skladujeme v chladu.

Marcela Kašíková, Odry

Všehochuť /20.08.16
 

Nejnovější

Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...
Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama