Můžeš je udělat i z mletého drůbežího masa, ale budou sušší.
Pavla Zvonková, Ostrava
Ingredience
- 400 g těstoviny (vrtulky, mašličky apod.)
- sůl podle potřeby
- 1 cibule
- 100 g eidam
- 600 g směs mletého masa
- 1 vejce
- 4 lžíce strouhanka
- trocha pepře
- špetka mletého kmínu
- trocha majoránky
- 4 lžíce olej
- 300 ml 12% smetana
- 100 g nízkotučný tavený sýr
- 200 g niva
- na ozdobu lístky bazalky a cibulová nať
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě na skus. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Sýr nastrouháme najemno. Mleté maso smícháme v míse s nakrájenou cibulí, vejcem, sýrem, strouhankou, směs osolíme, opepříme a dochutíme špetkou mletého kmínu a majoránkou.
-
Z masové směsi vytvarujeme větší koule a smažíme je v pánvi na rozpáleném oleji ze všech stran dozlatova.
-
Mezitím v hrnci smícháme smetanu s taveným sýrem a nakrájenou nivou a vaříme, dokud se sýr ve smetaně nerozpustí.
-
Připravené těstoviny upravíme na talíře, přidáme masové koule a vše přelijeme sýrovou omáčkou. Zdobíme lístky bazalky, případně tenkými proužky cibulové nati.