Reklama
Masové kuličky s rýží a tortilla chipsy
Fotogalerie:

Masové kuličky s rýží a tortilla chipsy

Katka Firstová

Praha
Kuličky připravuji velice často. Nejen pro rodinné večerní mlsání, ale i když čekáme hosty, a to z čím dál větší dávky. Zatím se nám ještě nepřejedly.
Katka Firstová, Praha

Ingredience

  • 200 g maso hovězí mleté
  • 200 g maso vepřové mleté
  • 100 g rýže
  • 2 lžíce strouhanka
  • 50 ml mléko
  • 1 vejce
  • 3 stroužky česnek
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 1 lžička chilli
  • 150 g chipsy
  • dle potřeby olej na smažení
  • 100 ml kečup
  • 1 rajčata
  • 1 šalotka
  • špetka bazalka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Rýži uvaříme. Maso smícháme s uvařenou rýží, přidáme celé vejce, strouhanku, mléko a promícháme. Masovou směs ochutíme utřeným česnekem, chilli, solí a pepřem.

  2. krok2 Ze směsi vytváříme navlhčenýma rukama kuličky přibližně o velikosti pingpongového míčku. Kuličky pak smažíme ze všech stran na pánvi v rozehřátém oleji dozlatova.
  3. krok3 Na tomatový dip si připravíme rajče, které omyjeme, překrojíme a zbavíme zrníček. Poté je nasekáme nadrobno a přidáme najemno nakrájenou šalotku. Smícháme s kečupem a dochutíme sušenou bazalkou, solí a pepřem.
    Podáváme k opečeným masovým kuličkám společně s tortilla chipsy.

    TIP:
    Kdo nemá rád chilli pro jeho ostrost, může použít i své oblíbené grilovací koření.

Pošli recept! 5/2010 (14.4.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

3 druhy pomazánek

3 druhy pomazánek

Moje žena sice velmi ráda vaří, ale o Vánocích má velký shon, a tak někdy v kuchyni ...
Všehochuť /27.08.10
Bramborový koláč se špenátem

Bramborový koláč se špenátem

Když je sezona mladých kopřiv, přidej hrst kopřivových listů do špenátu.


Hana ...

Všehochuť /09.04.17
Pařížské řezy

Pařížské řezy

Nadýchaně noblesní potěšení ke kávě.
Daniela Jahodová, Bečváry
Všehochuť /09.03.09
Pašticada s bramborovými noky

Pašticada s bramborovými noky

Švestky lze nahradit rozinkami

Tradiční slavnostní dalmatský pokrm je poměrně ...

Všehochuť /01.08.18
Křidýlka Kentucky

Křidýlka Kentucky

Není to nic zdravého, ale syn by je jedl pořád.


Zora Rambousková, Praha

Všehochuť /25.03.17
Osvěžující ovocná dřeň

Osvěžující ovocná dřeň

Zdena Svobodová, Frenštát

Všehochuť /22.05.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu