Reklama
Masové krokety s kari omáčkou
Fotogalerie:

Masové krokety s kari omáčkou

Martin Mrowiec
Martin Mrowiec
Karviná

Kari koření jsem si velice oblíbil, protože dokáže pokrm správně obohatit. Proto se snažím vymýšlet nové recepty, tak aby všem chutnaly a měly ten správný indický nádech.

Martin Mrowiec, Karviná

Ingredience

  • 750 g mleté vepřové maso
  • 2 rohlíky
  • 400 ml mléko
  • 2 lžíce ovesné vločky
  • 5 lžic strouhanka
  • 1 cibule
  • 2 lžičky koření na pečené kuře
  • sůl
  • 1 vejce
  • hladká mouka na obalování, olej na smažení
  • 1/4 máslo
  • 1 cibule
  • 2 lžíce hořčice
  • 3 lžičky kari koření
  • sůl
  • 600 ml mléko
  • 250 ml smetana ke šlehání
  • 1 lžíce hladká mouka
  • 100 g tvrdý sýr na strouhání
  • 1 lžíce citronová šťáva

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

130 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Starší rohlíky nakrájíme a zalijeme mlékem. Mleté maso osolíme, přidáme 2 lžičky koření na kuře, nadrobno pokrájenou cibulku a promícháme. Přidáme rohlíky i s mlékem, ovesné vločky, vejce, zamícháme a dáme na hodinu do chladničky. Potom přidáme strouhanku (můžeme i více), vytvarujeme kroketky, které obalíme v hladké mouce a vysmažíme do zlatohněda.
  2. Hotové kroketky si dáme do misky, kde jsme pokladli ubrousky a necháme odsát přebytečný tuk. Zatím si připravíme kari omáčku. Do mléka vlijeme smetanu, přidáme mouku a pořádně promícháme. Máslo dáme do kastrolku najednou s pokrájenou cibulkou a opražíme.

  3. Přidáme kari koření, lžičku soli a hořčici. Vlejeme mouku s mlékem, uvedeme do varu a pak přidáme nastrouhaný sýr a 2-3minuty vaříme. Před koncem vaření přidáme citrónovou šťávu a necháme provařit. Podáváme s kroketkami.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bůček na dva způsoby

Bůček na dva způsoby

Hana Šátralová, Praha
Všehochuť /18.11.17
Australská kuřecí křidélka s pečenými brambory, řepou a mrkví

Australská kuřecí křidélka s pečenými brambory, řepou a mrkví

Obojí peču současně v horkovzdušné troubě.

Tomáš Cieslar, Ostrava

Všehochuť /10.08.17
Čínské placky s mletým masem

Čínské placky s mletým masem

Jednoduchý a levný pokrm, který překvapí výbornou chutí pochází až z Číny. ...

Všehochuť /27.06.12
Velikonoční sekaná s marinovanou panenkou

Velikonoční sekaná s marinovanou panenkou

Ohromí všechny u stolu

Podle receptu Markéty Holíkové z Jaroměři

Všehochuť /16.04.19
Chilské empanadas

Chilské empanadas

Nejsem žádná cestovatelka, recept jsem našla na internetu a trochu upravila podle vlastní ...
Všehochuť /13.04.12
Medová bašta

Medová bašta

Lucie Táborovská, Plzeň

Všehochuť /29.06.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu