Kari koření jsem si velice oblíbil, protože dokáže pokrm správně obohatit. Proto se snažím vymýšlet nové recepty, tak aby všem chutnaly a měly ten správný indický nádech.
Martin Mrowiec, Karviná
Ingredience
- 750 g mleté vepřové maso
- 2 rohlíky
- 400 ml mléko
- 2 lžíce ovesné vločky
- 5 lžic strouhanka
- 1 cibule
- 2 lžičky koření na pečené kuře
- sůl
- 1 vejce
- hladká mouka na obalování, olej na smažení
- 1/4 máslo
- 1 cibule
- 2 lžíce hořčice
- 3 lžičky kari koření
- sůl
- 600 ml mléko
- 250 ml smetana ke šlehání
- 1 lžíce hladká mouka
- 100 g tvrdý sýr na strouhání
- 1 lžíce citronová šťáva
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Starší rohlíky nakrájíme a zalijeme mlékem. Mleté maso osolíme, přidáme 2 lžičky koření na kuře, nadrobno pokrájenou cibulku a promícháme. Přidáme rohlíky i s mlékem, ovesné vločky, vejce, zamícháme a dáme na hodinu do chladničky. Potom přidáme strouhanku (můžeme i více), vytvarujeme kroketky, které obalíme v hladké mouce a vysmažíme do zlatohněda.
-
Hotové kroketky si dáme do misky, kde jsme pokladli ubrousky a necháme odsát přebytečný tuk. Zatím si připravíme kari omáčku. Do mléka vlijeme smetanu, přidáme mouku a pořádně promícháme. Máslo dáme do kastrolku najednou s pokrájenou cibulkou a opražíme.
-
Přidáme kari koření, lžičku soli a hořčici. Vlejeme mouku s mlékem, uvedeme do varu a pak přidáme nastrouhaný sýr a 2-3minuty vaříme. Před koncem vaření přidáme citrónovou šťávu a necháme provařit. Podáváme s kroketkami.