Reklama
Mango chutney
Fotogalerie:

Mango chutney

Květa Bláhová

Cheb
Domácí chutney je pracné, ale výborné.
Květa Bláhová, Cheb

Ingredience

  • 1 lžíce hořčice
  • 600 g mango
  • 2 stroužky česnek
  • 230 g cibule
  • 600 g cukr krupice
  • 60 g sůl
  • 2 chilli
  • 150 g rozinky
  • 110 g zázvor
  • 150 g datle sušené
  • 950 ml ocet vinný

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Do velkého hrnce dejte nakrájené mango a ocet a nechte uležet do příštího dne. Přidejte cukr, zázvor, česnek, cibuli, sůl, rozinky, chilli papričky, hoř. sem. a datle. Vařte 8 hodin, chutney by mělo být husté a hnědé. Ještě když je chutney horké, naplňte sklenice, pevně je uzavřete a otočte dnem vzhůru, po otevření ho pak skladujte v ledničce.

Pošli recept! 6/2007 (16.5.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rohlíčky plněné slaninou

Rohlíčky plněné slaninou

Překvap rodinu něčím netradičním. K pivu i k vínu jsou rohlíčky úplně...
Všehochuť /07.10.11
Smažené rybí frikadelky

Smažené rybí frikadelky

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /10.10.18
Milánské kotlety s rajčaty

Milánské kotlety s rajčaty

Posílám recept na kotletky, které nám zachutnali při cestování po Itálii. Trochu nás ...
Všehochuť /29.08.14
Španělský bramborový salát

Španělský bramborový salát

Od českého se liší, nám moc chutná.

Lenka Ťažárová, Březová u Uherského ...

Všehochuť /26.11.16
Plněné brambory

Plněné brambory

Plněné brambory rozhodně neurazí žádného hosta, naopak překvapí, potěší ...
Všehochuť /27.05.10
Hovězí po mexicku

Hovězí po mexicku

Podávám je s rýží, ale hodí se i pečivo.

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /26.09.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu