Reklama
Mandlová kuřecí roláda
Fotogalerie:

Mandlová kuřecí roláda

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Alena Trousilová, Veltrusy

Ingredience

  • 1 vykostěné kuře
  • 3 rohlíky
  • 130 g másla + na pomazání
  • 2–3 vejce
  • 70 g loupaných mandlí
  • sůl a bílý pepř dle potřeby
  • trocha kuřecího vývaru

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Plát kuřecího masa trochu rozklepeme, osolíme a opepříme. Rohlíky nakrájíme na velmi malé kostičky, pokropíme rozpuštěným máslem, přidáme žloutky, mandle (část mletých a část nadrobno krájených).

  2. Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh a opatrně vmícháme do nádivky. Rozprostřeme na plát kuřecího masa a zabalíme do rolády. Tu zabalíme do dvojité vrstvy alobalu pomazaného máslem, vložíme do pekáče a trochu podlijeme kuřecím vývarem nebo vodou.

  3. Pečeme při 180 °C asi 50 minut, podle potřeby podléváme. Pak odstraníme alobal, povrch rolády můžeme posypat trochou grilovacího koření a dopečeme dozlatova. Podáváme s bramborem nebo s rýží.

Pošli recept! - Speciál - Maso (3.2.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Velikonoční sekaná

Velikonoční sekaná

Lenka Kuklová, Strakonice
Všehochuť /02.03.19
Chilské empanadas

Chilské empanadas

Nejsem žádná cestovatelka, recept jsem našla na internetu a trochu upravila podle vlastní ...
Všehochuť /13.04.12
Kapustové placičky

Kapustové placičky

Iva Dvorská, Jičín

Všehochuť /25.07.18
Odpolední tyčinky

Odpolední tyčinky

Slané tyčky jsou křupavé, vevnitř přesto stále vláčné.

Iva Trhoňová, Mouchnice

Všehochuť /26.08.17
Guláš bez míchání

Guláš bez míchání

Je opravdu skvělý, všem moc chutnal.
Petra Veihandová, Černčice
Všehochuť /27.05.10
Cannelloni se špenátem a mozzarellou

Cannelloni se špenátem a mozzarellou

Ve správných těstovinách nesmí chybět zelenina, sýr a koření. Pak je úspěch ...

Všehochuť /25.04.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu