Úžasně voní, a ta kombinace s likérem!
Tereza Doležalová, Jihlava
Ingredience
- 210 ml smetany ke šlehání
- 250 g mascarpone
- 120 g ricotty
- 2 lžíce cukru moučky
- 1 balení cukrářských piškotů
- 50 ml likéru amaretto
- 300 g čerstvých malin
- podle chuti mandlové lupínky
- na ozdobu lástky máty
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
1. Dobře vychlazenou smetanu ušleháme a potom do ní vmícháme mascarpone, ricottu a moučkový cukr.
-
2. Misky vyložíme cukrářskými piškoty, pokapeme je trochou likéru Amaretto, opatrně rozetřeme vrstvu připraveného smetanového krému a rozložíme vrstvu omytých a osušených malin.
-
3. Opět klademe vrstvu piškotů s likérem a zakončíme smetanovým krémem, který hojně posypeme mandlovými lupínky. Takto připravený dezert vložíme na několik hodin do lednice, aby se důkladně rozležel. Před podáváním ho ještě dozdobíme několika zbylými malinami a lístky čerstvé máty nebo meduňky.