Ingredience
- špetka cukr krupice
- 70 ml olej olivový
- 1 lžička sůl
- 21 g droždí
- 400 g mouka hladká
- 200 ml voda
- svazek rozmarýn
- 100 g olivy černé
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Mouku nasypeme do mísy, uprostřed vyhloubíme důlek a rozdrobíme droždí. Posypeme cukrem a přelijeme 2 lžícemi vlažné vody. Necháme vzejít kvásek, přilijeme olivový olej, vlažnou vodu a sůl. Vypracujeme hladké těsto, poprášíme ho moukou, zakryjeme utěrkou a necháme v teple kynout asi 50 minut.
-
Vykynuté těsto rozválíme na placku a skleničkou vykrajujeme kolečka, která vyrovnáme na plechy vyložené pečicím papírem. Dnem skleničky zatlačíme doprostřed každého koláčku, aby vznikly okraje, které pomažeme olivovým olejem.
-
Doprostřed každého koláčku položíme překrojené olivy, posypeme rozmarýnou a posypeme hrubou solí.