Reklama
Malé italské koláčky
Fotogalerie:

Malé italské koláčky

Jana Pecharová

Praha
Středomořská varianta našich českých vdolků mi svojí chutí doslova učarovala. Dnes italské koláčky peču častěji než buchty a všichni, kdo je ochutnali, si ode mě vzali recept. Opiš si ho taky!
Jana Pecharová, Praha

Ingredience

  • špetka cukr krupice
  • 70 ml olej olivový
  • 1 lžička sůl
  • 21 g droždí
  • 400 g mouka hladká
  • 200 ml voda
  • svazek rozmarýn
  • 100 g olivy černé

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Mouku nasypeme do mí­sy, uprostřed vyhloubíme důlek a rozdrobíme droždí. Posypeme cukrem a přelijeme 2 lžícemi vlažné vody. Necháme vzejít kvásek, přilijeme olivový olej, vlažnou vodu a sůl. Vypracujeme hladké těsto, poprášíme ho moukou, zakryjeme utěrkou a necháme v teple kynout asi 50 minut.
  2. krok2
    Vykynuté těsto rozválíme na placku a skleničkou vy­krajujeme kolečka, která vy­rovnáme na plechy vy­lo­žené pečicím papírem. Dnem skleničky zatlačíme doprostřed každého koláčku, aby vznikly okraje, které po­ma­že­me olivovým olejem.
  3. krok3
    Doprostřed každého koláčku položíme překrojené olivy, posypeme rozmarýnou a posypeme hrubou solí.

Pošli recept! 11/2008 (15.10.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Neapolské minipizzy

Neapolské minipizzy

Vypadají efektně a rozhodně neurazí žádnou návštěvu. Helena Říhová, Brno
Všehochuť /12.04.12
Odpolední tyčinky

Odpolední tyčinky

Slané tyčky jsou křupavé, vevnitř přesto stále vláčné.

Iva Trhoňová, Mouchnice

Všehochuť /26.08.17
Cannelloni se špenátem a mozzarellou

Cannelloni se špenátem a mozzarellou

Ve správných těstovinách nesmí chybět zelenina, sýr a koření. Pak je úspěch ...

Všehochuť /25.04.17
Tagliatelle con cozze

Tagliatelle con cozze

Čerstvé těstoviny a slávky - můžeme použít i zmražené a vyloupané.

Kateřina ...

Všehochuť /15.08.13
Vegetariánské nudle

Vegetariánské nudle

Pikantní nudle si moje přítelkyně vždy pochvaluje.

Tomáš Pelikán, Kroměříž

Všehochuť /26.03.13
Hummus v arabském chlebu

Hummus v arabském chlebu

I když má jídlo nepříliš libý název, je to opravdová pochoutka. Inspiroval mě ...
Všehochuť /10.05.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu