Reklama
Mahi mahi v rajčatové marinádě
Fotogalerie:

Mahi mahi v rajčatové marinádě

Tereza Dolanská
Tereza Dolanská
Havířov-Město

Mahi mahi, je rybou, která u nás není příliš běžná. Chutí se podobá spíše krůtímu masu a tak je v hodná i pro ty, kteří rybám neholdují.

Tereza Dolanská, Havířov - Město

Ingredience

  • 4 filety mahi mahi (každý o váze asi 180g)
  • 2 rajčata
  • dle chuti sůl,pepř
  • 2-3 stroužky česnek
  • 1 citrón
  • dle chuti špetka cukru
  • dle potřeby olej

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Filety opláchneme, osušíme a pokapeme citrónem. Připravíme si marinádu. V míse rozmačkáme rajčata s utřenými stroužky česneku, lžící oleje, solí, pepřem a špetkou cukru.

  2. Do takto připravené marinády vložíme filety a marinujeme asi 1 hodinu, ideálně 2 hodiny. Během marinování necháme v lednici. Vytáhneme asi 20 minut před opékáním, aby maso dostalo pokojovou teplotu.
  3. Po té si rozehřejeme pánev s kapkou oleje a rybu prudce opečeme. Opékejte tak, aby filety zůstaly vevnitř mírně neprodělané (medium). Zabráníme tak vysušení jemného rybího masa.


  4. Jako přílohu máme nejraději brambory a čerstvou či restovanou zeleninu. Výborné k tomuto pokrmu je však i pečivo.

Pošli recept! 12/2012 (5.11.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Krůtí roláda s arabskou rýží

Krůtí roláda s arabskou rýží

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem
Všehochuť /03.02.18
Losos po mexicku

Losos po mexicku

Pečený losos na pikantní mexické zelenině.
Pavel Štrougal, Ústí nad Labem - Krásné ...
Všehochuť /05.03.11
Italské caprese s domácím pestem

Italské caprese s domácím pestem

Mým oblíbeným letním jídlem je právě caprese. Mozzarellu kupuju na kila!

Klára ...

Všehochuť /12.08.13
Balkánské vepřové plátky

Balkánské vepřové plátky

Dobré koření a zelenina k vepřovému patří.

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /12.05.14
Malinové tiramisu

Malinové tiramisu

Úžasně voní, a ta kombinace s likérem!

Tereza Doležalová, Jihlava

Všehochuť /09.08.16
Likér z kaštanů

Likér z kaštanů

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Všehochuť /17.11.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu