Mahi mahi, je rybou, která u nás není příliš běžná. Chutí se podobá spíše krůtímu masu a tak je v hodná i pro ty, kteří rybám neholdují.
Tereza Dolanská, Havířov - Město
Ingredience
- 4 filety mahi mahi (každý o váze asi 180g)
- 2 rajčata
- dle chuti sůl,pepř
- 2-3 stroužky česnek
- 1 citrón
- dle chuti špetka cukru
- dle potřeby olej
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Filety opláchneme, osušíme a pokapeme citrónem. Připravíme si marinádu. V míse rozmačkáme rajčata s utřenými stroužky česneku, lžící oleje, solí, pepřem a špetkou cukru.
-
Do takto připravené marinády vložíme filety a marinujeme asi 1 hodinu, ideálně 2 hodiny. Během marinování necháme v lednici. Vytáhneme asi 20 minut před opékáním, aby maso dostalo pokojovou teplotu.
-
Po té si rozehřejeme pánev s kapkou oleje a rybu prudce opečeme. Opékejte tak, aby filety zůstaly vevnitř mírně neprodělané (medium). Zabráníme tak vysušení jemného rybího masa.
-
Jako přílohu máme nejraději brambory a čerstvou či restovanou zeleninu. Výborné k tomuto pokrmu je však i pečivo.