Reklama
Maďarský nákyp s mletým masem
Fotogalerie:

Maďarský nákyp s mletým masem

Olga Černohorská

Most

Kdo se nebojí ostrých chutí, přidá nasekanou feferonku nebo špetku chilli.

Olga Černohorská, Most

Ingredience

  • 50 g sádlo
  • 750 g kysané zelí
  • 2 bobkové listy
  • 500 g mleté maso
  • sůl, pepř a cukr podle potřeby
  • 130 g dlouhozrnná rýže
  • 1 cibule
  • 2 menší klobásy
  • tuk na vymazání zapékací nádoby
  • 350 ml zakysaná smetana

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

140 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Většinu sádla rozehřejeme a pak na něm podusíme slité okapané zelí. Přidáme 250 ml vody, 2 bobkové listy, sůl, pepř a cukr a dusíme, dokud se veškerá tekutina nevydusí.

  2. Litr osolené vody přivedeme k varu. Vsypeme propláchnutou rýži a vaříme 12–15 minut. Potom rýži scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  3. krok3

    Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Na zbytku sádla ji necháme zesklovatět, přidáme směs mletého masa, které osolíme a opepříme a osmahneme. Až je maso hotové, přimícháme do něj rýži.

  4. Klobásy omyjeme a nakrájíme na kolečka.

  5. krok5

    Zapékací misku nebo pekáček vymažeme tukem. Postupně vrstvíme zelí, maso a klobásu, poslední vrstvu by mělo tvořit zelí. Vše zalijeme zakysanou smetanou.

  6. Nákyp dáme zapéct do předehřáté trouby na 220 °C přibližně 30 minut.

Tip redakce

Nahoru na nákyp můžeš rozložit plátky anglické slaniny – jídlo bude ještě chutnější a voňavější.

Pošli recept! 2/2014 (20.1.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Thajské kuřecí kousky

Thajské kuřecí kousky

Podle receptu Zuzany Kučerové z Mělníka
Všehochuť /27.02.19
Americká grilovaná žebírka

Americká grilovaná žebírka

Pro partu chlapů ta nejlepší lahůdka.

Stanislava Hrbáčková, Přeštice

Všehochuť /20.09.15
Vepřová roláda s bramborovými nočky

Vepřová roláda s bramborovými nočky

Po tomhle obídku se u nás oblizuje celá rodinka :-)

Lucie Zukalová, Havířov

Všehochuť /14.05.12
Losos zapečený v mušli

Losos zapečený v mušli

Jednoduchá lahůdka, která chutná i dětem.

Jana Součková, Praha

Všehochuť /14.03.13
Polévka z černých fazolí

Polévka z černých fazolí

Mexický recept

Připraveno podle receptu Marty Říhové z Mostu

Všehochuť /02.02.18
Vepřové frikadelky

Vepřové frikadelky

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /22.11.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu