Reklama
Maďarská zelňačka
Fotogalerie:

Maďarská zelňačka

Marcela Kaněrová

Náchod
Výborná a vydatná zelňačka.
Marcela Kaněrová, Náchod

Ingredience

  • 1 ks paprika červená
  • 2 lžíce máslo
  • 1 ks protlak rajčatový
  • 500 g zelí kysané
  • 1 kostka masox
  • 1 ks klobása
  • sůl a pepř podle chuti
  • 2 ks brambory

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Papriku očistíme a nakrájíme na kostičky.
  2. V hrnci rozpustíme máslo‚ přidáme papriku a osmahneme ji. Přimícháme rajčatový protlak‚ kysané zelí‚ masox a přilijeme vodu. Vaříme asi 20 minut.
  3. Nakonec ještě přisypeme na kousky nakrájenou klobásu a předem uvařené brambory. Polévku podle chuti osolíme a opepříme.

Pošli recept! - Speciál - Polévky a předkrmy (25.1.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Chilli guláš

Chilli guláš

Podle receptu Jitky Pletkové z Náchoda
Všehochuť /05.03.19
Voňavé kotletky

Voňavé kotletky

Radek Světinský, Most

Všehochuť /01.07.18
Mexická polévka

Mexická polévka

Můžeme ji zjemnit trochou 12% smetany.

Ivana Černá, Praha

Všehochuť /02.09.17
Australská kuřecí křidélka s pečenými brambory, řepou a mrkví

Australská kuřecí křidélka s pečenými brambory, řepou a mrkví

Obojí peču současně v horkovzdušné troubě.

Tomáš Cieslar, Ostrava

Všehochuť /10.08.17
Krekrové dortíčky

Krekrové dortíčky

Vypadají slavnostně a určitě neurazí žádnou návštěvu.
Kamila Volná, Ostrava
...
Všehochuť /07.10.11
Dýňová omáčka s lososem

Dýňová omáčka s lososem

Jednoduché, přitom opravdu skvělé.

Jiřina Nováková, Jihlava

Všehochuť /06.09.16
 

Nejnovější

Jihočeské zelňáky

Jihočeské zelňáky

Pečené v troubě Podle receptu Luboše Holého z Vlašimi
Škola vaření /24.02.20
Pečená mladá husička

Pečená mladá husička

Zaručeně sklidí úspěch

Podle receptu Kateřiny Benešové z Mostu

Škola vaření /24.02.20
Domácí oříšková nutella

Domácí oříšková nutella

Gabriela Jílková, Polička

Všehochuť /24.02.20
Srdíčka s čokoládou

Srdíčka s čokoládou

Když miluješ labužníka

Hana Wilhelmová, Ostrava

Sladký život /24.02.20
Srnčí hřbet s překvapením

Srnčí hřbet s překvapením

Kateřina Krososková, Církvice

Sladký život /24.02.20
Zamilovaná palačinka

Zamilovaná palačinka

Petra Geletičová, Smidary

Sladký život /24.02.20
Trmické makové mušle

Trmické makové mušle

Ke kávě i na snídani

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Sladký život /24.02.20
Domácí větrníčky

Domácí větrníčky

Stejné jako od cukráře

Podle receptu Zdeny Pospíšilové z Milevska

Sladký život /24.02.20
Kuskusový salát s cuketou

Kuskusový salát s cuketou

Petra Kelerová, Sušice

Zdravě a chutně /23.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama