Reklama
Maďarská zelná polévka
Fotogalerie:

Maďarská zelná polévka

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Každý rok navštěvujeme maďarské lázně a nemůžeme si vynachválit jak termální prameny, tak výborné domácí speciality, které nabízejí zdejší restaurace. Když mi něco chutná, ráda si to uvařím i doma. Zelná polévka s klobásou není nijak složitá, její přípravu zvládne i úplný začátečník.
Míša Koláčná, Praha

Ingredience

  • masox
  • 1/2 kg brambory
  • slanina anglická
  • 1 cibule
  • 1/4 l mléko
  • 3 lžíce mouka hladká
  • 1/2 kg zelí sterilované
  • klobásy

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

56 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Oškrábané brambory pokrájíme na kostičky a v osolené vodě je vaříme asi 10 minut. Pak přidáme pokrájené zelí i s nálevem a vaříme dalších 10 minut.

  2. krok2
    Zatím si na slanině osmažíme nakrájenou cibuli a kolečka klobásy. Zaprášíme je paprikou. Orestovanou klobásu přidáme do vařící polévky a asi 5 minut ji povaříme. 
  3. krok3
    V hrnečku rozkvedláme hladkou mouku a mléko.Směs potom vlijeme do polévky a ještě chvíli vše povaříme, aby byla mouka lépe stravitelná. Nakonec polévku dochutíme solí a utřeným česnekem.

Pošli recept! 10/2007 (12.9.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Řízečky v balíčku

Řízečky v balíčku

Zajímavá úprava, ideální jako oběd pro návštěvu. Marta Beníčková, Veverská ...
Všehochuť /19.10.17
Penne alla arrabiata

Penne alla arrabiata

Jídlo, které si zamilují hlavně ti, co mají rádi pikantní pokrmy.

Ondřej ...

Všehochuť /30.09.16
Skotský pudink s rebarborou

Skotský pudink s rebarborou

Recept jsem si přivezla z cest po Skotsku.


Zuzana Svatošová, Kroměříž

Všehochuť /24.03.17
Čínská miska

Čínská miska

Barbora Syrová, Jeneč
Všehochuť /23.11.18
Zapečené těstoviny se špenátem a tvarohem

Zapečené těstoviny se špenátem a tvarohem

Recept na tyto zapečené těstoviny je vydatný díky tvarohu.
Daniela Schachlová, ...
Všehochuť /16.03.12
Naložený  brusinkový  hermelín

Naložený brusinkový hermelín

Necháme v chladu rozležet.

Jana Hromádková, Děčín

Všehochuť /01.11.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu