Jestli chceš mít polévku vydatnější, přidej sterilovanou cizrnu nebo ji podávej s krutony.
Jana Švamberková, Sušice
Ingredience
- 750 g čerstvého nebo zmrazeného rybího filé
- 1 citron
- dle potřeby sůl
- 250 g cibule
- 1 zelená paprika
- 1 červená paprika
- 250 g rajčat
- 3 lžíce oleje
- 1 lžička sladké papriky
- 1 lžička pálivé papriky
- 3 lžíce hladké mouky
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Rybu opláchneme, osušíme, nakrájíme na kostky, pokapeme citronovou šťávou a osolíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
-
Papriky rozkrojíme na poloviny, zbavíme stopek a jádřinců a nakrájíme na nudličky. Rajčata nakrojíme do kříže, spaříme v horké vodě, oloupeme a nakrájíme na kostky.
-
Ve větším hrnci rozehřejeme olej, osmahneme na něm cibuli, přidáme nakrájené papriky a rajčata a chvíli společně podusíme. Potom zeleninu zasypeme sladkou i pálivou paprikou a moukou, osmahneme a vše zalijeme jedním litrem vody, vše takto povaříme 15 minut.
-
Přidáme připravené kousky ryb a dalších asi 15 minut necháme ‚‚táhnout‘‘ na mírném ohni. Podle chuti polévku dosolíme.