Reklama
Maďarská  rybí polévka
Fotogalerie:

Maďarská rybí polévka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Jestli chceš mít polévku vydatnější, přidej sterilovanou cizrnu nebo ji podávej s krutony.

Jana Švamberková, Sušice

Ingredience

  • 750 g čerstvého nebo zmrazeného rybího filé
  • 1 citron
  • dle potřeby sůl
  • 250 g cibule
  • 1 zelená paprika
  • 1 červená paprika
  • 250 g rajčat
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžička pálivé papriky
  • 3 lžíce hladké mouky

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

130 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Rybu opláchneme, osušíme, nakrájíme na kostky, pokapeme citronovou šťávou a osolíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

  2. krok2

    Papriky rozkrojíme na poloviny, zbavíme stopek a jádřinců a nakrájíme na nudličky. Rajčata nakrojíme do kříže, spaříme v horké vodě, oloupeme a nakrájíme na kostky. 

     

  3. krok3

    Ve větším hrnci rozehřejeme olej, osmahneme na něm cibuli, přidáme nakrájené papriky a rajčata a chvíli společně podusíme. Potom zeleninu zasypeme sladkou i pálivou paprikou a moukou, osmahneme a vše zalijeme jedním litrem vody, vše takto povaříme 15 minut.

  4. Přidáme připravené kousky ryb a dalších asi 15 minut necháme ‚‚táhnout‘‘ na mírném ohni. Podle chuti polévku dosolíme.

Pošli recept! 12/2015 (2.11.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Cibulačka

Cibulačka

Víš, jak je cibule zdravá? Pro mě to dřív byla jen zelenina, po které mi páchne z úst....
Všehochuť /11.08.08
Vepřové kostky s buráky

Vepřové kostky s buráky

Zkus čerstvou zeleninu

Podle receptu Hany Sládkové z Kroměříže

Všehochuť /20.02.19
Hořčicové košíčky

Hořčicové košíčky

Pavel Zdárný, Praha

Všehochuť /25.07.18
Špagety po thajsku

Špagety po thajsku

Zeleninová směs dodá těstovinám říz.
Ljudmyla Golda, Tábor
Všehochuť /29.10.14
Filé po německu

Filé po německu

Toto jídlo jsem ochutnala u kolegy.
Šárka Alexová, Kolín
Všehochuť /31.10.08
Filátka ze pstruha

Filátka ze pstruha

Nejlepší jsou s opečeným bílým chlebem.

Jitka Svobodová, Jihlava

Všehochuť /03.08.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu