Reklama
Reklama
Losos à la Capri s brambory
Fotogalerie:

Losos à la Capri s brambory

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Pro labužníky

Jindra Setřelová, Ostrov


Ingredience

  • 4 porce lososa
  • sůl
  • tymián
  • drcený pepř
  • 1 palička česneku
  • kousek másla
  • 2 lžíce oleje
  • trocha vody na podlití
  • PŘÍLOHA:
  • vařené brambory s petrželkou

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Porce lososa opláchneme, osušíme, osolíme a okořeníme tymiánem a drceným pepřem. Nakonec vetřeme polovinu paličky drceného česneku. 

  2. Na pánev dáme olej a lžíci másla, necháme rozpustit a do zpěněného tuku přidáme zbylý česnek nakrájený na plátky.  Necháme ho krátce osmahnout, pak do pánve přidáme lososa, osmažíme ho rychle po obou stranách a podlijeme trochou vody. Pak snížíme teplotu a porce z každé strany asi 4 minuty dopečeme. 

  3. Před dokončením ještě přidáme do pánve lžíci másla a necháme ho rozpustit.

  4. Lososa podáváme s vařenými bramborami politými šťávou z masa a sypeme petrželkou. Podáváme se zeleninovým salátem.

Pošli recept! 12/2017 (3.11.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pečený kapr po řecku

Pečený kapr po řecku

Pro ty, kteří mají rádi ryby a zeleninu. Markéta Auerová, Loděnice
Všehochuť /08.02.16
Americká sekaná

Americká sekaná

Hovězí maso v kombinaci se zeleninou se mi zdá šťavnatější i chutnější.

...

Všehochuť /27.02.14
Taštičky po čínsku

Taštičky po čínsku

Zkus použít koupené plastové formičky.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /11.10.13
Filátka ze pstruha

Filátka ze pstruha

Nejlepší jsou s opečeným bílým chlebem.

Jitka Svobodová, Jihlava

Všehochuť /03.08.16
Estonský skořicový kringel

Estonský skořicový kringel

Pokud je správně vypečený, krásně křupe.

Bohumila Rožnovská, Jaroslavice

Všehochuť /19.04.17
Krůtí roláda s arabskou rýží

Krůtí roláda s arabskou rýží

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem

Všehochuť /03.02.18
 

Nejnovější

Kapr s bramborovým salátem

Kapr s bramborovým salátem

Ověřená klasika Anna Habřinová, Sokolov
Škola vaření /23.12.18
Vídeňský řízek Diplomat

Vídeňský řízek Diplomat

Jarka Dlouhá, Brno

Všehochuť /20.12.18
Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Originální

Iva Hajná, Tábor

Všehochuť /19.12.18
Losos à la Capri s brambory

Losos à la Capri s brambory

Pro labužníky

Jindra Setřelová, Ostrov


Všehochuť /19.12.18
Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš

Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna

Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama