Reklama
Reklama
Losos à la Capri s brambory
Fotogalerie:

Losos à la Capri s brambory

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Pro labužníky

Jindra Setřelová, Ostrov


Ingredience

  • 4 porce lososa
  • sůl
  • tymián
  • drcený pepř
  • 1 palička česneku
  • kousek másla
  • 2 lžíce oleje
  • trocha vody na podlití
  • PŘÍLOHA:
  • vařené brambory s petrželkou

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Porce lososa opláchneme, osušíme, osolíme a okořeníme tymiánem a drceným pepřem. Nakonec vetřeme polovinu paličky drceného česneku. 

  2. Na pánev dáme olej a lžíci másla, necháme rozpustit a do zpěněného tuku přidáme zbylý česnek nakrájený na plátky.  Necháme ho krátce osmahnout, pak do pánve přidáme lososa, osmažíme ho rychle po obou stranách a podlijeme trochou vody. Pak snížíme teplotu a porce z každé strany asi 4 minuty dopečeme. 

  3. Před dokončením ještě přidáme do pánve lžíci másla a necháme ho rozpustit.

  4. Lososa podáváme s vařenými bramborami politými šťávou z masa a sypeme petrželkou. Podáváme se zeleninovým salátem.

Pošli recept! 12/2017 (3.11.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí špízy s patizonem

Kuřecí špízy s patizonem

Andrea Nowaková, Bohumín
Všehochuť /23.06.18
Roláda s mozzarellou a sušenými rajčaty

Roláda s mozzarellou a sušenými rajčaty

Krůtí maso je lehce stravitelné, a i když je bílé, obsahuje spoustu železa.

...

Všehochuť /23.11.16
Nikosova musaka

Nikosova musaka

Dělám ji přesně podle receptu od kamaráda z Rhodosu. Liší se tím,
že ...

Všehochuť /14.01.16
Benátské bochánky

Benátské bochánky

Zkus italský olivový chleba po našem.
Lucie Špaisová, Havířov
Všehochuť /10.02.10
Tortilla de patatas

Tortilla de patatas

Španělská tradiční bramborová placka.
Kristýna Dobrovodská, Praha
Všehochuť /04.08.11
Hummus od Al-Rašída

Hummus od Al-Rašída

Nemáš-li arašídové máslo, postačí rozemleté arašídy.
Kateřina Gajová, Brno
Všehochuť /07.06.10
 

Nejnovější

Perníkové kraslice

Perníkové kraslice

Yvonne Urbanová, Všetaty
Sladký život /24.03.19
Mazanec s mandlemi

Mazanec s mandlemi

Lída Holubová, Pelhřimov

Škola vaření /23.03.19
Těstoviny s hráškovým pestem

Těstoviny s hráškovým pestem

Večeře, která tě nezklame

Podle receptuTomáše Skály z Nymburka

Vaříme express /23.03.19
Makový mazanec

Makový mazanec

Lucie Bláhová, Slavičín

Zdravě a chutně /23.03.19
Sladké velikonoční vejce

Sladké velikonoční vejce

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /23.03.19
Kedlubnový nákyp s karbanátky

Kedlubnový nákyp s karbanátky

Růžena Fialová, Hodonín

Všehochuť /23.03.19
Letní závitky

Letní závitky

Podle receptu

Tomáše Jankoviče z Karviné

Všehochuť /23.03.19
Zajíček s kokosem

Zajíček s kokosem

Iva Koločová, Znojmo

Sladký život /23.03.19
Bramborové košíčky s vejci

Bramborové košíčky s vejci

Zvládne je každý začátečník

Podle receptu Pavlíny ...

Za pár korun /22.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama