Reklama
Ljutenica – paprikový perkelt
Fotogalerie:

Ljutenica – paprikový perkelt

Ivana Černá

Praha

Obsahuje samé dobré věci a je krásně barevný.

Ivana Černá, Praha

Ingredience

  • 3-4 cibule
  • 4 stroužky česnek
  • 3 lžíce olej
  • 1 kg vepřová plec nebo kotlety
  • trocha mleté sladké papriky
  • 200 ml vývar
  • 1 sterilovaná zelenina Ljutenica
  • 4 ks zelená paprika
  • 6 ks žampiony
  • podle chuti sůl a pepř
  • na zahuštění trocha škrobové moučky
  • 8 ks cherry rajčátka
  • jarní cibulky
  • 3

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

130 Kč

Postup přípravy

  1. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobné kostičky, česnek na plátky a v hlubokém hrnci vše zpěníme  na oleji. Často mícháme, aby se česnek nepřichytil.

  2. Mezitím nakrájíme vepřové maso na kostky nebo na plátky. Přidáme do hrnce k cibuli a zprudka orestujeme. Přidáme červenou sypkou papriku a znovu promícháme. Pak přilijeme vývar a přidáme také bulharskou zeleninu „Ljutenica“. Dusíme přikryté pod pokličkou přibližně 25 minut
    do poloměkka.

  3. Očistíme papriky i žampiony, nakrájíme je na kousky a přidáme k masové směsi. Podle chuti osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem a dusíme dalších asi 15 minut. Nakonec vše zahustíme podle potřeby škrobovou moučkou. Ještě do omáčky vložíme překrájená cherry rajčátka a už jen krátce je prohřejeme.

  4. Na talíři pokrm ozdobíme jarní cibulkou. Jako přílohu můžeme podávat například bramborové noky.

Pošli recept! - Speciál - Recepty ze světa (16.4.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Candát s bramborovými muffiny

Candát s bramborovými muffiny

Mnoho lidí nejí ryby jen proto, aby se nemuseli namáhat s vybíráním kostí. Myslím, že ...
Všehochuť /20.12.12
Játrový dort

Játrový dort

Pocházím z Ukrajiny, a proto jsem se rozhodla podělit se o recept, který se ...
Všehochuť /18.07.12
Zapečený chřest

Zapečený chřest

V této úpravě nám chutná nejvíc.
Jarmila Čechalová, Ostrava-Poruba
Všehochuť /04.08.11
Bulharská brokolice

Bulharská brokolice

S masem a paprikou...
Jana Rydvalová, Mostek
Všehochuť /24.05.11
File s rajčaty

File s rajčaty

Toto jídlo jsem ochutnala u kolegy.
Šárka Alexová, Kolín
Všehochuť /20.08.08
Italské smacker nudle

Italské smacker nudle

Červená řepa dodá barvu i správnou chuť.

Gabriela Benedová, Hořovice

Všehochuť /09.10.13
 

Nejnovější

Masové kuličky plněné kapustou

Masové kuličky plněné kapustou

Dají si je i odpůrci zeleniny Podle receptu Květy Raichlové z Bíliny
Za pár korun /21.09.19
Ořechové rohlíčky

Ořechové rohlíčky

Oblíbený recept babiček

Podle receptu Anežky Boudové

Škola vaření /21.09.19
Sendvič s avokádem a krůtí šunkou

Sendvič s avokádem a krůtí šunkou

Podle receptu

Petry Hromádkové z Brandýsa nad Labem

Vaříme express /21.09.19
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

Petra Kupková, Ostrava

Vaříme express /21.09.19
Dýňová kaše se zeleninou

Dýňová kaše se zeleninou

Lucie Šrámková, Praha

Vaříme express /21.09.19
Vepřový řízek na hruškách

Vepřový řízek na hruškách

Olina Velebilová, Sušice

Všehochuť /21.09.19
Polévka z dýně hokkaido

Polévka z dýně hokkaido

Irena Drdlíková, Most

Za pár korun /20.09.19
Konopný chlebíček

Konopný chlebíček

Miroslava Čiržová, Vávrovice

Škola vaření /20.09.19
Pupek nadivoko

Pupek nadivoko

Věra Sklenářová, Praha

Škola vaření /20.09.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Knedlíková kuchařka

Je to tak, knedlíky do českých jídelníčků prostě patří. Už ve škole nám dávají ovocné knedlíky, při slavnostnějších okamžicích si dopřejeme svíčkovou se šesti a během náročného týdne rodinu odbudeme knedlíkem s vajíčkem. Tím to však nemusí končit! Vyzkoušej jiné recepty i způsoby přípravy a uvidíš, že knedlíky jsou prostě nestárnoucím hitem.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama