Reklama
Ljutenica – paprikový perkelt
Fotogalerie:

Ljutenica – paprikový perkelt

Ivana Černá

Praha

Obsahuje samé dobré věci a je krásně barevný.

Ivana Černá, Praha

Ingredience

  • 3-4 cibule
  • 4 stroužky česnek
  • 3 lžíce olej
  • 1 kg vepřová plec nebo kotlety
  • trocha mleté sladké papriky
  • 200 ml vývar
  • 1 sterilovaná zelenina Ljutenica
  • 4 ks zelená paprika
  • 6 ks žampiony
  • podle chuti sůl a pepř
  • na zahuštění trocha škrobové moučky
  • 8 ks cherry rajčátka
  • jarní cibulky
  • 3

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

130 Kč

Postup přípravy

  1. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobné kostičky, česnek na plátky a v hlubokém hrnci vše zpěníme  na oleji. Často mícháme, aby se česnek nepřichytil.

  2. Mezitím nakrájíme vepřové maso na kostky nebo na plátky. Přidáme do hrnce k cibuli a zprudka orestujeme. Přidáme červenou sypkou papriku a znovu promícháme. Pak přilijeme vývar a přidáme také bulharskou zeleninu „Ljutenica“. Dusíme přikryté pod pokličkou přibližně 25 minut
    do poloměkka.

  3. Očistíme papriky i žampiony, nakrájíme je na kousky a přidáme k masové směsi. Podle chuti osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem a dusíme dalších asi 15 minut. Nakonec vše zahustíme podle potřeby škrobovou moučkou. Ještě do omáčky vložíme překrájená cherry rajčátka a už jen krátce je prohřejeme.

  4. Na talíři pokrm ozdobíme jarní cibulkou. Jako přílohu můžeme podávat například bramborové noky.

Pošli recept! - Speciál - Recepty ze světa (16.4.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Maso s omáčkou Hoi Sin

Maso s omáčkou Hoi Sin

Pastu Hoi Sin seženeš přes internet. Otto Plášek, Brno
Všehochuť /13.07.17
Bagetky s mangoldem

Bagetky s mangoldem

Mangold je podobný špenátu.

Lída Holubová, Pelhřimov

Všehochuť /20.05.16
Mexické lečo podle Tomasita

Mexické lečo podle Tomasita

Suroviny nejsou pevně dány, lze je nahradit tím, co máš právě doma.
Thomas Wheeler, ...
Všehochuť /11.04.11
Kuřecí rizoto "paellero"

Kuřecí rizoto "paellero"

Zkus naše oblíbené jídlo vylepšené kořením.
Lenka Bocková, Liberec
Všehochuť /09.03.09
Moskevské  kapustové  závitky

Moskevské kapustové závitky

Listy z kapusty nejsou tak tuhé jako zelné, pracuje se s nimi docela dobře.

Alena...

Všehochuť /18.10.16
Banánové daiquiri

Banánové daiquiri

Míchaný alkoholický koktejl z rumu a banánu.
Všehochuť /03.06.12
 

Nejnovější

Jihočeské zelňáky

Jihočeské zelňáky

Pečené v troubě Podle receptu Luboše Holého z Vlašimi
Škola vaření /24.02.20
Pečená mladá husička

Pečená mladá husička

Zaručeně sklidí úspěch

Podle receptu Kateřiny Benešové z Mostu

Škola vaření /24.02.20
Domácí oříšková nutella

Domácí oříšková nutella

Gabriela Jílková, Polička

Všehochuť /24.02.20
Srdíčka s čokoládou

Srdíčka s čokoládou

Když miluješ labužníka

Hana Wilhelmová, Ostrava

Sladký život /24.02.20
Srnčí hřbet s překvapením

Srnčí hřbet s překvapením

Kateřina Krososková, Církvice

Sladký život /24.02.20
Zamilovaná palačinka

Zamilovaná palačinka

Petra Geletičová, Smidary

Sladký život /24.02.20
Trmické makové mušle

Trmické makové mušle

Ke kávě i na snídani

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Sladký život /24.02.20
Domácí větrníčky

Domácí větrníčky

Stejné jako od cukráře

Podle receptu Zdeny Pospíšilové z Milevska

Sladký život /24.02.20
Kuskusový salát s cuketou

Kuskusový salát s cuketou

Petra Kelerová, Sušice

Zdravě a chutně /23.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama