Reklama
Listové košíčky s rajčátky
Fotogalerie:

Listové košíčky s rajčátky

Magdalena Klapáčová

Pardubice
Na míse vypadají velice hezky, myslím si, že žádná návštěva jim neodolá. A určitě tě pochválí za
chutné a zdravé pohoštění. Podle mých zkušeností zmizí ze stolu během chvilky.
Magdalena Klapáčová, Pardubice

Ingredience

  • 1 těsto listové
  • 22 rajčátka cherry
  • 1 lžička hořčice francouzská
  • 250 g lučina
  • 2 vejce
  • několik snítek tymián čerstvý
  • mouka hladká na vyválení těsta

Doba přípravy

Počet porcí

22

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Listové těsto rozválíme na vále na tenký plát. Pomocí skleničky vykrojíme kolečka, která vložíme do silikonové formy na muffiny. Listové těsto je dost mastné, proto formičky není třeba vymazávat. Pomocí prstů natlačíme těsto do jednotlivých formiček.
  2. Dno koleček propíchneme několikrát vidličkou.
  3. Lučinu smícháme s vejci a hořčicí. Do každého košíčku vložíme 1 lžičku lučinové směsi a nahoru položíme na čtvrtiny nakrájená cherry rajčátka. Nakonec posypeme lístečky tymiánu a dáme péct do předehřáté trouby na 
    180 °C asi na 25 minut.

    TIP: Jestliže nemáš ráda rajčata, můžeš je klidně nahradit paprikami. Když namísto lučiny použiješ 250 g strouhané nivy, budou košíčky pikantnější.

Pošli recept! - Speciál - Letní párty (23.6.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí prsa Florida

Kuřecí prsa Florida

Ovoce dodá masu jemně pikantní chuť. Miluše Paymová, Karviná
Všehochuť /26.01.10
Zelné závitky s rýží

Zelné závitky s rýží

Slanina jim dodá vůni.

Monika Čermáková, Praha

Všehochuť /10.11.18
Pochoutka ze Sardinie

Pochoutka ze Sardinie

Malloreddus lze nahradit mušličkami.

Kateřina Gajová, Brno

Všehochuť /31.05.16
Domácí švýcarky

Domácí švýcarky

Jsou z kynutého těsta.
Věra Poklopová, Kolín
Všehochuť /05.12.08
Šátečky plněné špenátem a lososem

Šátečky plněné špenátem a lososem

Špenát prostě zbožňuji. Mohla bych ho jíst denně. Kombinace s lososem nemá chybu, ...
Všehochuť /13.01.13
Mravenci na stromě

Mravenci na stromě

Taštičky mají původ v čínské kuchyni.

Hana Šťastná, Praha

Všehochuť /06.02.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu