Reklama
Listové košíčky s rajčátky
Fotogalerie:

Listové košíčky s rajčátky

Magdalena Klapáčová

Pardubice
Na míse vypadají velice hezky, myslím si, že žádná návštěva jim neodolá. A určitě tě pochválí za
chutné a zdravé pohoštění. Podle mých zkušeností zmizí ze stolu během chvilky.
Magdalena Klapáčová, Pardubice

Ingredience

  • 1 těsto listové
  • 22 rajčátka cherry
  • 1 lžička hořčice francouzská
  • 250 g lučina
  • 2 vejce
  • několik snítek tymián čerstvý
  • mouka hladká na vyválení těsta

Doba přípravy

Počet porcí

22

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Listové těsto rozválíme na vále na tenký plát. Pomocí skleničky vykrojíme kolečka, která vložíme do silikonové formy na muffiny. Listové těsto je dost mastné, proto formičky není třeba vymazávat. Pomocí prstů natlačíme těsto do jednotlivých formiček.
  2. Dno koleček propíchneme několikrát vidličkou.
  3. Lučinu smícháme s vejci a hořčicí. Do každého košíčku vložíme 1 lžičku lučinové směsi a nahoru položíme na čtvrtiny nakrájená cherry rajčátka. Nakonec posypeme lístečky tymiánu a dáme péct do předehřáté trouby na 
    180 °C asi na 25 minut.

    TIP: Jestliže nemáš ráda rajčata, můžeš je klidně nahradit paprikami. Když namísto lučiny použiješ 250 g strouhané nivy, budou košíčky pikantnější.

Pošli recept! - Speciál - Letní párty (23.6.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Africké  kuře

Africké kuře

Určitě vyzkoušej tuto delikatesu. Miloslava Břenová, Vinaře
Všehochuť /07.06.14
Sýrový dortík

Sýrový dortík

Vaření patří k mým koníčkům, naštěstí mé výtvory dcery rády ochutnávají. ...
Všehochuť /10.04.12
Zapečené lilky po italsku

Zapečené lilky po italsku

Příprava bude ještě jednodušší, pokud použiješ hotovou rajčatovou omáčku, ...

Všehochuť /25.05.17
Ljutenica – paprikový perkelt

Ljutenica – paprikový perkelt

Obsahuje samé dobré věci a je krásně barevný.

Ivana Černá, Praha

Všehochuť /27.09.13
Houbové lasagne

Houbové lasagne

Poprvé jsem je ochutnala při cestách po severní Itálii. Do receptu jsem sice zamíchala ...
Všehochuť /22.06.13
Středomořské mičudy

Středomořské mičudy

Servírujeme se zeleninovým salátem.

Kateřina Gajová, Brno

Všehochuť /10.02.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu