Reklama
Lilkové toasty
Fotogalerie:

Lilkové toasty

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

Lilek a olivový olej – osvědčená kombinace ze středozemní kuchyně.

Majka Hrbáčková, Česká Lípa

Ingredience

  • 2 ks malý lilek
  • dle potřeby extra panenský olivový olej
  • 3 lžičky sůl
  • hrst čerstvé bazalky
  • dle chuti čerstvě mletý barevný pepř
  • 6 plátků toastový chléb
  • rajčátka jako příloha

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Lilky nakrájíme na tenčí plátky, ty z obou stran dobře prosolíme a necháme asi půl hodiny vypotit. Osušíme ubrouskem a nasucho pomalu opékáme na teflonové pánvi dozlatova. Čím pomaleji lilek pečeme, tím bude křehčí.
  2. Hotové plátky hned potřeme z obou stran olivovým olejem, naskládáme je do hlubší misky a vrstvy prosypeme nasekanou bazalkou. Misku zakryjeme a vše necháme minimálně 20 minut marinovat.

  3. Hotový lilek podáváme na opečených toastech s rajčaty, můžeme podle chuti dosolit a posypat čerstvě mletým pepřem.

Pošli recept! 5/2012 (2.4.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Italské chlebíčky

Italské chlebíčky

Mažeme je jen tenkou vrstvou másla. Lenka Pražáková, Sušice
Všehochuť /19.08.15
Kuřecí stehýnka na medu

Kuřecí stehýnka na medu

Máme rádi maso, zvlášť když má pikantní příchuť.
Dáša Vašáková, Hodonín
...
Všehochuť /20.10.09
Kuřecí křidýlka po bulharsku

Kuřecí křidýlka po bulharsku

Tento recept jsem si přivezla z dovolené.
Květa Kroupová, Praha
Všehochuť /28.02.10
Tagliolini al forno

Tagliolini al forno

Neboli zapečené těstoviny po italsku. Můžeme si připravit i vlastní sugo z ...

Všehochuť /22.04.13
Holandské řízky z hlívy

Holandské řízky z hlívy

Vynikající a zdravé řízečky i pro návštěvu.
Jiřina Řezníčková, Praha
...
Všehochuť /27.09.11
Orientální arašídové těstoviny z jednoho hrnce

Orientální arašídové těstoviny z jednoho hrnce

Příprava nemůže být jednodušší – všechny suroviny se vaří najednou a je ...

Všehochuť /06.05.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Sluníčko svítí, příroda láká a mně se nechce sedět doma, natož trávit hodiny u sporáku. Co s tím? Přece uvařit něco rychlého a hurá na výlet! Večer si posedíme s rodinou na zahradě, rozpálíme gril a budeme se kochat výhledem na letošní úrodu. Co s ní udělám? Upeču nějaký koláč nebo zavařím na později? Z receptů, které jste nám poslali, si jistě něco vyberu.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu