Reklama
Lilkové toasty
Fotogalerie:

Lilkové toasty

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

Lilek a olivový olej – osvědčená kombinace ze středozemní kuchyně.

Majka Hrbáčková, Česká Lípa

Ingredience

  • 2 ks malý lilek
  • dle potřeby extra panenský olivový olej
  • 3 lžičky sůl
  • hrst čerstvé bazalky
  • dle chuti čerstvě mletý barevný pepř
  • 6 plátků toastový chléb
  • rajčátka jako příloha

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Lilky nakrájíme na tenčí plátky, ty z obou stran dobře prosolíme a necháme asi půl hodiny vypotit. Osušíme ubrouskem a nasucho pomalu opékáme na teflonové pánvi dozlatova. Čím pomaleji lilek pečeme, tím bude křehčí.
  2. Hotové plátky hned potřeme z obou stran olivovým olejem, naskládáme je do hlubší misky a vrstvy prosypeme nasekanou bazalkou. Misku zakryjeme a vše necháme minimálně 20 minut marinovat.

  3. Hotový lilek podáváme na opečených toastech s rajčaty, můžeme podle chuti dosolit a posypat čerstvě mletým pepřem.

Pošli recept! 5/2012 (2.4.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Enchilados

Enchilados

Pokud nebudou jíst děti, nezapomeň přidat chilli. Veronika Poláčková, Mýto
Všehochuť /20.12.11
Asijské rybí závitky

Asijské rybí závitky

Náplň závitků můžeš obměňovat podle fantazie.
Libuše Kyselá, Libina
Všehochuť /27.09.11
Ruský boršč

Ruský boršč

Vydatná polévka, která tě zahřeje i zasytí. Kdo má velký hlad, dá si ji ...

Všehochuť /26.02.14
Nudle po flocku

Nudle po flocku

Pro vegetariány nevař, ostatním bude chutnat. 
Barbora Balšínková, Orlová
Všehochuť /28.12.10
Zemáky pečené v soli s lučinou a rajčatovým salátem

Zemáky pečené v soli s lučinou a rajčatovým salátem

Bezmasý pokrm, který dokáže příjemně zasytit jak teplý, tak i po úplném ...

Všehochuť /07.11.17
Kuře po balkánsku

Kuře po balkánsku

Balkánský sýr dodá kuřeti zajímavou chuť.
Helena Jílková, Hlinsko
Všehochuť /22.03.10
 

Nejnovější

Ředkvičkové zapékánky

Ředkvičkové zapékánky

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou
Za pár korun /21.02.20
Zapečené těstoviny s bylinkami

Zapečené těstoviny s bylinkami

Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou

Za pár korun /21.02.20
Pomalu pečený králík s tymiánem

Pomalu pečený králík s tymiánem

Podle receptu

Nataši Zvonařové z Třince

Škola vaření /21.02.20
Játra s cibulovou omáčkou

Játra s cibulovou omáčkou

Eva Přecechtělová, Chropyně

Vaříme express /21.02.20
Ředkvičková polévka

Ředkvičková polévka

Zajímavá varianta

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem



Vaříme express /21.02.20
Zeleninové závitky

Zeleninové závitky

Tomáš Mika, Brno

Vaříme express /21.02.20
Tofu na čínský způsob

Tofu na čínský způsob

Alena Peštová, České Budějovice

Vaříme express /21.02.20
Plněné kedlubny

Plněné kedlubny

Soudky plné chutí

Podle receptu Mirky Stachové z Prahy

Všehochuť /21.02.20
Sládkovo tajemství

Sládkovo tajemství

Karolína Rýznarová, Šumperk

Za pár korun /20.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama