Reklama
Lilkové toasty
Fotogalerie:

Lilkové toasty

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

Lilek a olivový olej – osvědčená kombinace ze středozemní kuchyně.

Majka Hrbáčková, Česká Lípa

Ingredience

  • 2 ks malý lilek
  • dle potřeby extra panenský olivový olej
  • 3 lžičky sůl
  • hrst čerstvé bazalky
  • dle chuti čerstvě mletý barevný pepř
  • 6 plátků toastový chléb
  • rajčátka jako příloha

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Lilky nakrájíme na tenčí plátky, ty z obou stran dobře prosolíme a necháme asi půl hodiny vypotit. Osušíme ubrouskem a nasucho pomalu opékáme na teflonové pánvi dozlatova. Čím pomaleji lilek pečeme, tím bude křehčí.
  2. Hotové plátky hned potřeme z obou stran olivovým olejem, naskládáme je do hlubší misky a vrstvy prosypeme nasekanou bazalkou. Misku zakryjeme a vše necháme minimálně 20 minut marinovat.

  3. Hotový lilek podáváme na opečených toastech s rajčaty, můžeme podle chuti dosolit a posypat čerstvě mletým pepřem.

Pošli recept! 5/2012 (2.4.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Mrkvový dort z Francie

Mrkvový dort z Francie

Zkuste vynikající mrkvový dort, po kterém se jen zapráší. Jitka Vyskočilová, ...
Všehochuť /18.04.12
Gruzinská játra

Gruzinská játra

Máme je rádi s pořádnou kopou křupavých hranolků.
Hana Koptová, Doksy
Všehochuť /01.09.08
Kafta zapečená s bramborem

Kafta zapečená s bramborem

Arabové umí upravovat mleté maso snad na sto způsobů. Vyzkoušej ten můj.

Jana ...

Všehochuť /08.11.16
Zelí po řecku

Zelí po řecku

Dokonale zpestří i obyčejné jídlo, dá se podávat jako příloha.

Jana Remková, Orlová

...
Všehochuť /24.03.14
Brownies

Brownies

Petr Hejkal, Praha

Všehochuť /23.01.18
Kachní prsa s ananasem

Kachní prsa s ananasem

Tato kombinace pochází z čínské kuchyně.

Hana Bálková, Zábřeh

Všehochuť /13.02.15
 

Nejnovější

Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký Tereza Mrowiecová, Karviná
Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
Řezy krémeš

Řezy krémeš

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /01.11.19
Švédský koláč

Švédský koláč

Marie Dlesková, Chlumec nad Cidlinou

Sladký život /01.11.19
Brokolicová pomazánka

Brokolicová pomazánka

Vendula Krocánová, Praha

Zdravě a chutně /30.10.19
Česnekové kuře s hráškovým pyré

Česnekové kuře s hráškovým pyré

Podle receptu

Ely Vítkové z Olomouce

Všehochuť /30.10.19
Čokoládové bábovičky s višněmi v rumu

Čokoládové bábovičky s višněmi v rumu

Mlsání jedna báseň

Podle receptu Vilmy Gerderlové z Prahy

Sladký život /30.10.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama