Reklama
Lilkové pyré z Maroka
Fotogalerie:

Lilkové pyré z Maroka

Gabriela Firstová

Praha
Při listováním marockou kuchařkou mě zaujal tento recept, protože je jednoduchý, rychlý, a navíc i dietní. Je to velká pochoutka z dostupných surovin, kterou připravuji často k večeři.
Gabriela Firstová, Praha

Ingredience

  • 3 stroužky česnek
  • 6 rajčata
  • 2 lilek
  • sůl
  • pepř
  • 4 lžíce olej olivový
  • petrželka
  • 1 lžička paprika sladká mletá
  • 5 lžic olivy černé

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Lilky omyjeme, oloupeme a pokrájíme na malé kousky, které vaříme ve větším množství osolené vody. Povařené lilky slijeme a necháme řádně okapat.
  2. krok2 Zatím spaříme ve vroucí vodě rajčata, zbavíme je slupky a pokrájíme na malé kousky.
  3. krok3 Na rozpáleném oleji orestujeme rajčata a necháme z nich vydusit přebytečnou vodu. Přidáme prolisovaný česnek, mletou sladkou papriku a oba okapané lilky.
  4. Prohřejeme, ochutíme solí a pepřem a nakonec přidáme na půlky pokrájené černé olivy. Posypeme sušenou petrželkou. Tento pokrm podáváme nejlépe s čerstvou bagetou.

    TIP: Lilkové pyré je vynikající i za studena. Výborně v něm chutná mletý bílý pepř. Místo sušené petrželky je samozřejmě lepší nasekaná čerstvá petrželka.

Pošli recept! 12/2008 (12.11.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rajčatové bruschetty

Rajčatové bruschetty

Podle receptu Nely Hudečkové z Českého Krumlova
Všehochuť /01.07.18
Šarlota se sedmikráskami

Šarlota se sedmikráskami

Lahodný dortík, který na pohled každého potěší.

Karolína Blahotová, Tábor

Všehochuť /30.05.17
Žampionová polévka

Žampionová polévka

Vydatná polévka pro hladové strávníky.
Všehochuť /14.05.12
Domácí gnocchi alla siciliana

Domácí gnocchi alla siciliana

Gnocchi si můžeme snadno připravit doma.

Kateřina Gajová, Brno

Všehochuť /23.06.13
Citronové krevety s basmati rýží

Citronové krevety s basmati rýží

Je to varianta rizota, ale krevety pokrmu dodají docela jinou chuť.

Karel Marek,...

Všehochuť /04.05.17
Slaný koláč s bramborami

Slaný koláč s bramborami

Vypadá velmi lákavě, chutná skvěle.
Adéla Gultová, Velké Poříčí
Všehochuť /19.10.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu