Reklama
Lilkové pyré z Maroka
Fotogalerie:

Lilkové pyré z Maroka

Gabriela Firstová

Praha
Při listováním marockou kuchařkou mě zaujal tento recept, protože je jednoduchý, rychlý, a navíc i dietní. Je to velká pochoutka z dostupných surovin, kterou připravuji často k večeři.
Gabriela Firstová, Praha

Ingredience

  • 3 stroužky česnek
  • 6 rajčata
  • 2 lilek
  • sůl
  • pepř
  • 4 lžíce olej olivový
  • petrželka
  • 1 lžička paprika sladká mletá
  • 5 lžic olivy černé

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Lilky omyjeme, oloupeme a pokrájíme na malé kousky, které vaříme ve větším množství osolené vody. Povařené lilky slijeme a necháme řádně okapat.
  2. krok2 Zatím spaříme ve vroucí vodě rajčata, zbavíme je slupky a pokrájíme na malé kousky.
  3. krok3 Na rozpáleném oleji orestujeme rajčata a necháme z nich vydusit přebytečnou vodu. Přidáme prolisovaný česnek, mletou sladkou papriku a oba okapané lilky.
  4. Prohřejeme, ochutíme solí a pepřem a nakonec přidáme na půlky pokrájené černé olivy. Posypeme sušenou petrželkou. Tento pokrm podáváme nejlépe s čerstvou bagetou.

    TIP: Lilkové pyré je vynikající i za studena. Výborně v něm chutná mletý bílý pepř. Místo sušené petrželky je samozřejmě lepší nasekaná čerstvá petrželka.

Pošli recept! 12/2008 (12.11.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pasta aglio e gamberi

Pasta aglio e gamberi

Práci si částečně ušetříme, pokud koupíme čerstvé těstoviny v obchodě. ...
Všehochuť /17.09.17
Chorvatská blitva s rybou

Chorvatská blitva s rybou

Nenech se odradit názvem, je to opravdová pochoutka.

Klára Simonidesová, Jičín

Všehochuť /22.05.14
Mexické maso

Mexické maso

Dnes už suroviny na tortilly seženeš.
Jaroslava Vrzalová, Praha
Všehochuť /11.08.08
Balkánská galja

Balkánská galja

Můžeš dochutit trochou česneku.

Jarmila Svitáková, Děčín

Všehochuť /25.02.16
Špagety aglio olio e peperoncino

Špagety aglio olio e peperoncino

Italská klasika: minimum surovin, maximum chuti.

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /06.05.17
Efektní slaný dort

Efektní slaný dort

Pro mě je jednodušší než dělat jednohubky.
Monika Nová, Prachatice
Všehochuť /12.08.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu