Reklama
Libanonská pochoutka
Fotogalerie:

Libanonská pochoutka

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Pod pojmem libanonská kuchyně se mi vybaví především med, ořechy, sezam a hovězí maso. Dnes se už placky tzv. arabského chleba dají běžně koupit, proto si můžu své oblíbené speciality připravovat i doma v Čechách.
Hana Lenártová, Milevsko

Ingredience

  • 1 lžička paprika sladká mletá
  • 10 rajčátka cherry
  • 2 stroužky česnek
  • 1 okurka
  • olej olivový
  • 1 vejce
  • 100 ml smetana zakysaná
  • salát hlávkový
  • 300 g maso hovězí mleté
  • 4 placky chleba libanonský
  • 100 g semínka sezamová

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Ve větší míse smícháme mleté maso s utřeným česnekem, červenou paprikou, bílým pepřem, vejcem, solí a 50?g sezamových semínek. Z ochuceného mletého masa potom vytvarujeme malé šišky, které dozlatova osmažíme na olivovém oleji.

  2. krok2
    Chlebové placky zlehka opečeme v troubě a ještě teplé je přehneme na polovinu. Salátovou okurku opláchneme a neoloupanou nakrájíme na plátky. Cherry rajčátka přepůlíme (nebo mohou zů­stat i v celku).
  3. krok3
    Opečené placky plníme osmaženými masovými šiškami a nakrájenou zeleninou. To vše ještě přelijeme zakysanou smetanou. Na závěr připravenou pochoutku posypeme čerstvým rozmarýnem a sezamovými semínky, která nám zbyla.Pokud máme čerstvý salát, přidáme pár mladých listů na ozdobu

Pošli recept! 1/2008 (19.12.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Italský koláč s ricottou

Italský koláč s ricottou

Hotový koláč necháme vychladnout a před podáváním můžeme ještě pocukrovat. Alice ...
Všehochuť /22.02.17
Vídeňský řízek Diplomat

Vídeňský řízek Diplomat

Jarka Dlouhá, Brno

Všehochuť /20.12.18
Minipavlovy

Minipavlovy

Dezertík, který si skvěle užiješ se sklenkou vychlazeného zeleného čaje.

...

Všehochuť /23.07.17
Polévka z černých fazolí

Polévka z černých fazolí

Mexický recept

Připraveno podle receptu Marty Říhové z Mostu

Všehochuť /02.02.18
Mrkvový dort z Francie

Mrkvový dort z Francie

Zkuste vynikající mrkvový dort, po kterém se jen zapráší.

Jitka Vyskočilová, ...

Všehochuť /18.04.12
Králičí svíčková na tymiánu

Králičí svíčková na tymiánu

Vynikající lahůdka z králičího podpáteří.

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /19.05.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu