Reklama
Libanonská pochoutka
Fotogalerie:

Libanonská pochoutka

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Pod pojmem libanonská kuchyně se mi vybaví především med, ořechy, sezam a hovězí maso. Dnes se už placky tzv. arabského chleba dají běžně koupit, proto si můžu své oblíbené speciality připravovat i doma v Čechách.
Hana Lenártová, Milevsko

Ingredience

  • 1 lžička paprika sladká mletá
  • 10 rajčátka cherry
  • 2 stroužky česnek
  • 1 okurka
  • olej olivový
  • 1 vejce
  • 100 ml smetana zakysaná
  • salát hlávkový
  • 300 g maso hovězí mleté
  • 4 placky chleba libanonský
  • 100 g semínka sezamová

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Ve větší míse smícháme mleté maso s utřeným česnekem, červenou paprikou, bílým pepřem, vejcem, solí a 50?g sezamových semínek. Z ochuceného mletého masa potom vytvarujeme malé šišky, které dozlatova osmažíme na olivovém oleji.

  2. krok2
    Chlebové placky zlehka opečeme v troubě a ještě teplé je přehneme na polovinu. Salátovou okurku opláchneme a neoloupanou nakrájíme na plátky. Cherry rajčátka přepůlíme (nebo mohou zů­stat i v celku).
  3. krok3
    Opečené placky plníme osmaženými masovými šiškami a nakrájenou zeleninou. To vše ještě přelijeme zakysanou smetanou. Na závěr připravenou pochoutku posypeme čerstvým rozmarýnem a sezamovými semínky, která nám zbyla.Pokud máme čerstvý salát, přidáme pár mladých listů na ozdobu

Pošli recept! 1/2008 (19.12.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Tuňákové jednohubky

Tuňákové jednohubky

Podle receptu Elišky Stodolové z Kladna
Všehochuť /26.06.18
Bavorská zapečená klobása

Bavorská zapečená klobása

Můj přítel má rodinu v Bavorsku a jeho maminka umí výborně vařit. Tento zajímavý ...

Všehochuť /28.04.13
Australská kuřecí křidélka s pečenými brambory, řepou a mrkví

Australská kuřecí křidélka s pečenými brambory, řepou a mrkví

Obojí peču současně v horkovzdušné troubě.

Tomáš Cieslar, Ostrava

Všehochuť /10.08.17
Telecí kýta s brokolicí

Telecí kýta s brokolicí

Květa Kroupová, Praha

Všehochuť /20.03.19
Pečené papriky po toskánsku

Pečené papriky po toskánsku

Do sýrové směsi můžeš vmíchat 200 g nasekané kvalitní šunky.

Petra ...

Všehochuť /09.08.15
Rybí tortilly

Rybí tortilly

Lehké a výborné jídlo, všem doporučuji.

Kristýna Faigelová, Brno

Všehochuť /26.12.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu