Reklama
Letní závitky
Fotogalerie:

Letní závitky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu

Tomáše Jankoviče z Karviné

Ingredience

  • 100  g slabých skleněných nudlí
  • 10 plátků rýžového papíru
  • 100  g mražených krevetek
  • 1 mrkev
  • 1/2 salátové okurky
  • 1/4 ledového salátu
  • 1 jarní cibulka
  • svazek čerstvého koriandru
  • NÁLEV:
  • 1 lžíce cukru
  • 2 lžíce rýžového octa
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 100  ml vody

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Skleněné nudle vložíme do mísy a zalijeme vroucí vodou. Necháme 10 minut odstát a scedíme.

  2. Krevety necháme rozmrazit, pak spaříme ve vroucí vodě, scedíme a necháme okapat. Všechnu zeleninu nakrájíme na tenké proužky, z koriandru otrháme lístky. Připravíme si misku s teplou, ale ne horkou vodou.

  3. krok3

    Plátky rýžového papíru namočíme na několik sekund do teplé vody, položíme na podložku a do středu dáme nejdříve několik krevetek, koriandr, pak trochu nudlí a nakrájenou zeleninu.

  4. Zarolujeme do závitku, nejprve přehneme spodní část, pak přeložíme strany dovnitř a dorolujeme. Rýžový papír se sám k sobě přilepí.

  5. Namáčíme do zálivky, kterou jsme připravili smícháním vody, cukru, rýžového octa a citronové šťávy.

Pošli recept! 4/2018 (2.3.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Čočka po španělsku

Čočka po španělsku

Pečená uzená kýta nesmí chybět. Radmila Housková, Chomutov
Všehochuť /26.11.16
Tradiční řecká musaka

Tradiční řecká musaka

Chceš-li propadnout kouzlu řecké kuchyně, vyzkoušej tradiční musaku.

Zdeňka Vítová, ...

Všehochuť /01.08.13
Orientální hovězí tažin

Orientální hovězí tažin

Z tohoto jídla cítíte vůni Orientu. Je ideální pro podzimní chladné dny, krásně ...

Všehochuť /12.10.16
Pečené kuřecí prsíčko

Pečené kuřecí prsíčko

S těstovinami tagliatelle a čokoládovou chilli omáčkou je to mňamka.
Ilona ...
Všehochuť /04.05.11
Thajské nudle

Thajské nudle

Oblíbila jsem si jídla inspirovaná exotikou.
Lucie Strakošová, Trnávka
Všehochuť /04.09.09
Anglické závitky

Anglické závitky

Kdo má rád, může přidat i pálivou papriku.

Martina Antalová,  Odolena Voda

Všehochuť /29.09.13
 

Nejnovější

Ředkvičkové zapékánky

Ředkvičkové zapékánky

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou
Za pár korun /21.02.20
Zapečené těstoviny s bylinkami

Zapečené těstoviny s bylinkami

Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou

Za pár korun /21.02.20
Pomalu pečený králík s tymiánem

Pomalu pečený králík s tymiánem

Podle receptu

Nataši Zvonařové z Třince

Škola vaření /21.02.20
Játra s cibulovou omáčkou

Játra s cibulovou omáčkou

Eva Přecechtělová, Chropyně

Vaříme express /21.02.20
Ředkvičková polévka

Ředkvičková polévka

Zajímavá varianta

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem



Vaříme express /21.02.20
Zeleninové závitky

Zeleninové závitky

Tomáš Mika, Brno

Vaříme express /21.02.20
Tofu na čínský způsob

Tofu na čínský způsob

Alena Peštová, České Budějovice

Vaříme express /21.02.20
Plněné kedlubny

Plněné kedlubny

Soudky plné chutí

Podle receptu Mirky Stachové z Prahy

Všehochuť /21.02.20
Sládkovo tajemství

Sládkovo tajemství

Karolína Rýznarová, Šumperk

Za pár korun /20.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama