Reklama
Reklama
Letní závitky
Fotogalerie:

Letní závitky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu

Tomáše Jankoviče z Karviné

Ingredience

  • 100  g slabých skleněných nudlí
  • 10 plátků rýžového papíru
  • 100  g mražených krevetek
  • 1 mrkev
  • 1/2 salátové okurky
  • 1/4 ledového salátu
  • 1 jarní cibulka
  • svazek čerstvého koriandru
  • NÁLEV:
  • 1 lžíce cukru
  • 2 lžíce rýžového octa
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 100  ml vody

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Skleněné nudle vložíme do mísy a zalijeme vroucí vodou. Necháme 10 minut odstát a scedíme.

  2. Krevety necháme rozmrazit, pak spaříme ve vroucí vodě, scedíme a necháme okapat. Všechnu zeleninu nakrájíme na tenké proužky, z koriandru otrháme lístky. Připravíme si misku s teplou, ale ne horkou vodou.

  3. krok3

    Plátky rýžového papíru namočíme na několik sekund do teplé vody, položíme na podložku a do středu dáme nejdříve několik krevetek, koriandr, pak trochu nudlí a nakrájenou zeleninu.

  4. Zarolujeme do závitku, nejprve přehneme spodní část, pak přeložíme strany dovnitř a dorolujeme. Rýžový papír se sám k sobě přilepí.

  5. Namáčíme do zálivky, kterou jsme připravili smícháním vody, cukru, rýžového octa a citronové šťávy.

Pošli recept! 4/2018 (2.3.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Parmazánové člunky

Parmazánové člunky

Kateřina Gajová, Brno
Všehochuť /02.12.17
Španělská paella

Španělská paella

Paella nemusí nutně obsahovat pouze mořské plody. Můžeš je nahradit ...

Všehochuť /22.06.18
Horký pomeranč

Horký pomeranč

Romana Rubášová, Klatovy

Všehochuť /02.12.17
Domácí pěna z kuřecích jater

Domácí pěna z kuřecích jater

Podle receptu

Šárky Raškové ze Sokolova

Všehochuť /26.05.18
Pečený kapr po řecku

Pečený kapr po řecku

Pro ty, kteří mají rádi ryby a zeleninu.

Markéta Auerová, Loděnice

Všehochuť /08.02.16
Kanadské kuře

Kanadské kuře

Tento způsob úpravy máme doma nejraději.

Martin Drbošal, Brno

Všehochuť /25.06.15
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama