Reklama
Lasagne s ricottou a žampiony
Fotogalerie:

Lasagne s ricottou a žampiony

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Ricotta se do těchto lasagní hodí nejlíp, protože je lehce stravitelná. Můžeš ji nahradit lučinou.

Veronika Pavlíková, Olomouc

Ingredience

  • 2 lžíce másla
  • 300 g malých krémových žampionů
  • 1/2 svazku petrželky
  • 1 sklenice Panzani Extra Bolognese
  • 200 ml horkého hovězího vývaru
  • podle potřeby lasagne, které se dají použít i bez předvaření
  • 400 g ricotty
  • 1 vejce
  • 150 g jemně strouhaného tvrdého sýra
  • na ozdobu bazalka
  • podle potřeby sůl a pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Na másle osmahneme na plátky pokrájené žampiony. Osolíme je, opepříme, přidáme nadrobno posekanou petrželku a vmícháme rajskou omáčku. Takto zahuštěnou ji zředíme hovězím vývarem. Část připravené rajské omáčky s žampiony nalijeme na dno zapékací mísy na lasagne a na ni rozložíme plátky lasagní.

  2. Ricottu prošleháme s vejcem, osolíme, opepříme a část směsi rozetřeme na lasagne, které posypeme zhruba třetinou nastrouhaného sýra. Vrstvy opakujeme až do spotřebování surovin, končíme vrstvou ricottové směsi posypané zbytkem sýra.

  3. Lasagne pečeme v troubě při 190 ºC 30–40 minut. Porce ozdobíme čerstvými lístky bazalky.

Pošli recept! - Speciál - Těstoviny a rýže (20.4.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Švédské roštěnky s kaparovou omáčkou

Švédské roštěnky s kaparovou omáčkou

Sváteční oběd Podle receptu Olgy Šebestové z Krnova
Všehochuť /24.05.18
 Játra po francouzsku

Játra po francouzsku

Kuchaři od Seiny jsou právem vyhlášení po celém světě.

Romana Hradecká, ...

Všehochuť /01.12.14
Pečený kapr po řecku

Pečený kapr po řecku

Pro ty, kteří mají rádi ryby a zeleninu.

Markéta Auerová, Loděnice

Všehochuť /08.02.16
Mlíčačka

Mlíčačka

Voňavý uzený vývar s mlékem.

Lucie Strakošová, Trnávka

Všehochuť /04.01.17
Mořské plody po italsku

Mořské plody po italsku

Rychlé a krásně pikantní.

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Všehochuť /05.05.17
Hovězí roláda se šunkou a sýrem

Hovězí roláda se šunkou a sýrem

Hořčice mu dodá správný říz.

Daniela Uhlířová, Lovosice

Všehochuť /27.10.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu