Reklama
Lasagne s omáčkou  z kořenové zeleniny
Fotogalerie:

Lasagne s omáčkou z kořenové zeleniny

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu

Edity Kováčové ze Znojma

Ingredience

  • 100 ml olivového oleje
  • 2 cibule
  • 2 mrkve
  • 1/4 celeru
  • 500 g mletého hovězího
  • sůl, bazalka a rozmarýn
  • 2 stroužky česneku
  • 600  ml pasírovaných rajčat
  • BEŠAMEL
  • 60  g másla + na pekáč
  • 50  g hladké mouky
  • 500  ml teplého mléka
  • sůl, pepř, špetka muškátového oříšku
  • 1 balení lasagní
  • 120  g strouhaného parmazánu

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

180 Kč

Postup přípravy

  1. Na oleji necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, pak přidáme maso a opečeme ho, až se začne rozpadat. Osolíme, okořeníme, vmícháme nadrobno pokrájený česnek a pasírovaná rajčata.

  2. Za občasného míchání omáčku dusíme asi 45 minut.

  3. Zatím připravíme bešamel. V hrnci necháme rozpustit máslo, vmícháme mouku a za stálého míchání přilijeme mléko. Ochutíme solí, pepřem a muškátem. Bešamel vaříme asi 20 minut. Pekáček vymažeme máslem, na dno rozetřeme trošku bešamelu, na to rozložíme lasagne, na ně vrstvu masové omáčky. Takto pokračujeme, dokud nám stačí suroviny.

  4. Skončíme masovou omáčkou, vršek posypeme sýrem, vložíme do trouby a zapékáme při 170 °C asi 40 minut.

Pošli recept! - Speciál - Levné dobroty (15.1.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vegetariánský boršč

Vegetariánský boršč

Tenhle boršč je určený hlavně pro vegetariány, ale protože chutná po uzeném, ...
Všehochuť /23.05.11
Pagáčky

Pagáčky

Chutnají všem, uvidíš, že ze stolu zmizí během chvilky.
Jarka Šmátralová, Kadaň
Všehochuť /13.11.09
Pochoutka ze Sardinie

Pochoutka ze Sardinie

Malloreddus lze nahradit mušličkami.

Kateřina Gajová, Brno

Všehochuť /31.05.16
Patrový dort z chleba

Patrový dort z chleba

Milovníci uzenin si přijdou na své.
Radka Kůželová, Nížkov
Všehochuť /07.10.11
Aztécké kuře

Aztécké kuře

Je to jeden z mých oblíbených receptů.

Květa Šindelářová, Praha

Všehochuť /29.06.15
Sýr labneh

Sýr labneh

Hodí se do pomazánek i k zelenině.

Yvonne Urbanová, Všetaty

Všehochuť /23.09.13
 

Nejnovější

Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha
Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Konečně je to tady. Jaro se hlásí o pozornost a jak lépe ho mezi námi přivítat než pořádnou hostinou? Pozvi svou rodinu i známé k bohatě prostřenému stolu a vychutnej si atmosféru Velikonoc ve veselé náladě. Provoň si domov známou vůní mazance nebo pečínky a vykouzli úsměv něčím dobrým na zub všem blízkým i náhodným návštěvám.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama